Oprişan: Marcel Ciolacu nu e stăpânul PSD. Motivul pentru care a propus invalidarea listelor îmi scapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Marian Oprişan a declarat că „Marcel Ciolacu nu e stăpânul PSD” şi nu înţelege motivul pentru care a propus Consiliului Politic Naţional invalidarea listelor PSD Vrancea pentru alegerile parlamentare. Acesta a adăugat că nici nu a vrut să candideze pentru un loc la Senat, însă primarii, colegii din organizaţia social-democrată au decis, cu unanimitate de voturi lista de candidaţi.

„Marcel Ciolacu nu e stăpânul PSD, deci nu putea face acest lucru, l-a făcut CPN, la propunerea lui Marcel Ciolacu. Paul Stănescu trebuie să trimită decizia de invalidare a listei, iar Consiliul Judeţean al organizaţiei PSD Vrancea să ia o decizie. Consiliul urmează să ia în discuţie decizia de invalidare, iar Consiliul are posibilitatea, conform statutului, să facă noi propuneri sau să le menţină pe cele anterioare. Eu sper să o respecte (CPN decizia PSD Vrancea – n.r.)”, a afirmat Marian Oprişan miercuri la Digi 24.

El a mai spus că nu are probleme de integritate deloc, deci candidatura sa nu contravine statutului şi criteriilor PSD.

„Eu nici nu am vrut să mai candidez pentru Senat, dar colegii mei primari şi cei din consiliul judeţean, cu unanimitate, m-au propus şi au votat ca eu şi alţi colegi să candidăm pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Dacă colegii mei au dorit cu ardoare asta şi cu unanimitate de voturi, nu puteam să refuz. Că astăzi dl Ciolacu a propus CPN invalidarea listelor la judeţul Vrancea, nu ştiu din ce motive. Motivul îmi scapă. Eu Marian Oprişan nu am probleme de cinste, de integritate în PSD şi în România”, a explicat Oprişan.

Acesta a mai spus că nu a fost în cele mai bune relaţii cu Marcel Ciolacu, însă într-o formaţiune democratică nu trebuie ca toţi social-democraţii să fie prieteni, ci să se respecte reciproc.

„E adevărat. Nu am avut cele mai bune relaţii cu preşedintele PSD, dar într-un partid democratic nu trebuie să fim neapărat prieteni, trebuie să ne respectăm. Dacă eu nu am probleme de integritate absolut deloc. Potrivit legii, decizia nu e definitivă, organizaţia din Vrancea se poate pronunţa asupra listei. Aşa spune statutul PSD. Nu ştiu haideţi să vedem ce va fi (cum va decide PSD Vrancea – n.r.)”, a conchis Marian Oprişan.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat că decizia Consiliului Politic Naţional al partidului de miercuri a fost ca pe listele formaţiunii să nu candideze nicio persoană care este trimisă în judecată. Prin urmare, listele vor fi revizuite şi vor fi efectuate modificări ale candidaturilor înscrise prin adresa la birourile electorale judeţene. Ciolacu a mai spus că lista candidaţilor PSD Vrancea a fost invalidată de CPN şi a adăugat că nu este oportună candidatura lui Marian Oprişan la Senat, iar acesta ar trebuie să rămână vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite