Olguţa Vasilescu: Se impune o intrare la guvernare a PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO fanatik.ro
FOTO fanatik.ro

Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, luni seară, că „se impune” intrarea PSD la guvernare. Declaraţia a fost făcută de primarul Craiovei după anunţul depunerii mandatului de premier desemnat al lui Nicolae Ciucă, din partea PNL.

"Nouă trebuia să ni se dea mandatul (să formăm guvernul) încă din 2020. După doi ani de guvernare de dreapta a înţeles şi populaţia că dacă mai stăm aşa nu reparăm nimic. Încă trei ani cu guvernare de dreapta poate să vină orice partid e pe lumea asta că nu va putea să repare.

Cred că se impune o intrare la guvernare a PSD. Noi ne-am şi oferit cu specialiştii noştri”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul de premier desemnat, după decizia de luni seară a conducerii liberalilor. Biroul Executiv PNL a decis să flexibilizeze mandatul pentru negocierile cu partidele, astfel încât să susţină o majoritate „consolidată”, potrivit lui Nicolae Ciucă. Sunt luate în considerare variantele ca USR sau PSD să intre la guvernare.

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, nu exclude o participare a PSD la guvernare şi consideră că odată mandatul flexibilizat, cea mai bună soluţie ar fi o nouă nominalizare a lui Nicolae Ciucă pentru a forma guvernul. Liderul PSD a confirmat, luni seara, la Digi24, că astfel de discuţii, pentru o cooptare a PSD în guvern, au mai fost, doar că nu la nivel oficial, ci doar „individual”.

La următoarele consultări de la Cotroceni, PSD nu va merge, cel mai probabil, cu o propunere de prim-ministru, a reconfirmat Vasile Dîncu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite