Mizerabile manipulări la TVR

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

M-am uitat miercuri seara la emisiunea „România 9”, realizată de Ionuţ Cristache şi difuzată în prime time de TVR 1.

Moderatorul, vorba vine!, căci numai moderator nu este dl. Cristache, ci manipulator în lege, format la şcoala de dezinformare a „Antenei 3” şi transferat în interesul PSD la Televiziunea Română, îşi propusese să discute temele fierbinţi ale actualităţii.

Adică recentele ordonanţe de urgenţă care modifică din temelii legile justiţiei, ce s-a întâmplat în cursul CexN al PSD care a avut loc cu doar o zi înainte, noile propuneri de miniştri care, între timp, au ajuns deja să ocupe portofoliile Transporturilor şi Dezvoltării, şansele de a se impune la viitoarele alegeri ale noilor partide politice- cele pe care dl. Vasile Dîncu le-a numit “partide Uber”-, viitorul doamnei Laura Codruţa Kὄvesi. Aceasta în compania unor parteneri de discuţie, patru la număr, aleşi cu toţii pe sprânceană. Adică trei jurnalişti cunoscuţi pentru partizanatul în favoarea puterii şi atitudinea lor făţişă împotriva Opoziţiei şi a preşedintelui Klaus Iohannis, Mai exact, pretins independentul pensionar Ion Cristoiu căruia unii continuă să îi spună “maestru”, insignifiantul Mirel Curea, prim-redactor şef adjunct al Evenimentului zilei (astfel de funcţii cu nume lungi nu găseam decât în piesele bulevardiere de partid ale lui Aurel Baranga sau în nomenclatorul PCR, acolo unde Elena Ceauşescu era „prim- viceprim-ministru”), Iosif Buble, mai-marele haoticului site Ştiri pe surse. Şi, pour la bonne bouche, sociologul de partid Marius Pieleanu. Cel despre care, în repetate rânduri, presa a scris că primeşte bani cu ghiotura de la PSD. Nu am nici o îndoială că, în viitor, dl. Pieleanu, ca şi dl. Buşcu, de astfel (invitatul de joi al aceleiaşi emisiuni, va avea stipendii încă şi mai consistente că doar nu degeaba Bugetul de stat pe anul 2019 prevede dublarea sumei alocate partidului condus de dl. Liviu Nicolae Dragnea.

Care au fost ideile desprinse la capătul celor aproximativ 52 de minute de emisiune?

1.   PSD se ţine încă bine în şa, la fel se ţine şi dl. Liviu Dragnea, în ciuda contestărilor de care a avut parte la CExN de marţi. Poate că, pentru moment, sondajele de opinie nu îi sunt chiar foarte favorabile PSD, însă la ţară, la sate, acolo unde trăieşte talpa ţării, ţărănimea, situaţia este cu totul alta.

2.   E adevărat, îndeosebi USR, dar şi noul partid PLUS au avut parte de o ascensiune rapidă în preferinţele electoratului, însă nu e vorba decât despre un fum, decât despre o amăgire. Respectivele partide fac opoziţie doar de dragul opoziţiei, au adoptat poziţia de scandalagii, se comportă cam tot la fel cum se comporta pe vremuri PRM-ul lui Vadim. Or fi văzut oare invitaţii d-lui Cristache spectacolul jalnic oferit chiar miercuri în Parlament de parlamentarii pesedişti Liviu Pleşoianu şi Nicolae Bacalbaşa? Dl. Mirel Curea l-a înfierat cu mânie proletară pe dl. Dacian Cioloş care nu a lucrat, zice ziaristul cu chică de la Evenimentul zilei, nici măcar o zi în producţie, nu a fost pe ogoarele patriei, nu a simţit mirosul pământului reavăn, nu a admirat tractoarele şi semănătorile în acţiune. Dl. Curea vorbea de parcă ar lucra în presa comunistă.

3.   Preşedintele Klaus Iohannis sfidează PSD şi aceasta fiindcă nu a semnat chiar miercuri, ca primarul, decretele de numiri în funcţiile de miniştri ale domnilor Daniel Suciu şi Răzvan Cuc. Nici o vorbă despre faptul că dl. Cuc a fost revocat din aceeaşi funcţie de ministru al Transporturilor, chiar la propunerea CexN al PSD care l-a „reievaluat” acum şi l-a catalogat drept o capacitate.

4.   Ordonanţele de urgenţă care modifică din temelii o parte dintre legile justiţiei sunt cum nu se poate mai benfice. Cine le critică ori nu le-a citit, ori nu le înţelege, ori este răuvoitor, ori nebun de-a dreptul. Garantează asta în primul rând Ioşca Buble, dar şi Cristoiu, Pieleanu, Curea care contrazic pe faţă nu doar ceea ce spune Opoziţia, nu numai ceea ce scrie presa încă nemituită de PSd-ALDE, ci şi organizaţiile profesionale ale magistraţilor.

5.   Nu a lipsit nici revărsarea de ură la adresa d-nei Laura Codruţa Kὄvesi. Foarte bine că acum curg plângerile penale împotriva ei, nu are nici o importanţă că ele sunt făcute de inşi precum Sebastian Ghiţă sau Alina Bica. Sute de oameni au suferit pe nedrept în temniţe din cauza d-nei Kὄvesi. Aceasta trebuie să plătească. Conchide acelaşi Mirel Curea care a dovedit şi de această dată că a învăţat lecţia pesedistă.

Oare ce părere are despre o astfel de emisiune de manipulare clară preşedintele-director general al TVR, d-na Doina Gradea? Ce gândeşte Comitetul Director al instituţiei? Ce crede ilustrul CNA, în primul rând doamna Monica Gubernat şi domnii Radu Herjeu şi Gabriel Tufeanu şi, desigur, insul care prin tot ceea ce face înseamnă o pată pe istoria Europei Libere, Radu Călin Cristea?

Şi, nu în ultimul rând, tare aş vrea să ştiu ce gândesc despre toate ce se întâmplă în instituţia de pe Calea Dorobanţi 191 angajaţii ei cinstiţi. Încrezător fiind că totuşi mai există şi nu au fost cu toţii intimidaţi de şleahta de comisari politici ce îi are în frunte de Doina Gradea şi Alexandru Sassu. Că Teodorovicii şi alti golani daţi cu odicolon de proastă calitate care îşi fac veacul prin guvernul României nu îşi pot permite să îi intimideze şi ameninţe pe faţă, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu câteva zile în prime time, la o oră când e de presupus că Herjeii, Tufenii şi odiosul Radu Călin Cristea erau încă pe recepţie.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite