"Mircea Geoana s-a purtat ca un prostanac intre cele doua tururi de scrutin"

Ion Iliescu l-a facut, ieri, "prostanac" pe Mircea Geoana in plina sedinta a grupului senatorial PSD. Spre stupoarea asistentei, la un moment dat, cand se discuta un subiect legat de situatia

Ion Iliescu l-a facut, ieri, "prostanac" pe Mircea Geoana in plina sedinta a grupului senatorial PSD. Spre stupoarea asistentei, la un moment dat, cand se discuta un subiect legat de situatia parlamentara a PSD, Ion Iliescu a spus ca "Mircea Geoana s-a purtat ca un prostanac intre cele doua tururi de scrutin ale prezidentialelor, cand s-a dus prin tara si a spus ca UDMR va fi alaturi de PSD la guvernare". Ion Iliescu a apreciat ca aceste afirmatii ale lui Mircea Geoana au dus la pierderea unui numar important de voturi in Transilvania, ceea ce, in final, a insemnat pierderea alegerilor prezidentiale de catre Adrian Nastase. Afirmatiile dure ale lui Iliescu la adresa lui Geoana par sa fi fost provocate de cererea pe care fostul ministru de Externe o facuse, cu cateva ore inainte, la sedinta Delegatiei Permanente. Geoana a solicitat ca Ion Iliescu si Adrian Nastase sa declare public pentru ce posturi intentioneaza sa candideze la viitorul congres. Geoana a facut trimitere la un articol pe care el insusi l-a scris pe aceasta tema si a mentionat ca filialele judetene doresc aceste clarificari. Aceeasi idee a fost reluata de Ioan Rus, Serban Mihailescu si Octav Cozmanca. Cu toate acestea, Ion Iliescu a evitat inca o data o declaratie transanta referitoare la intentiile sale. El a spus ca a vazut toate declaratiile colegilor sai din ultima perioada, dar ca, deocamdata, el nu vrea sa faca la fel. In orice caz, sedinta de ieri a adus o victorie pentru cei care s-au pronuntat impotriva criteriilor de vechime prea aspre impuse de viitorul statut. Atat Ion Iliescu, cat si Adrian Nastase au parut a fi de acord ca vechimea impusa membrilor de partid trebuie sa fie una mica, pentru a atrage noi membri in formatiune.
Fostul presedinte al Romaniei enervat de "istericalele" succesorului sau
Fostul presedinte al Romaniei l-a taxat drept "iresponsabil" pe Traian Basescu si a apreciat ca declaratiile sale privind socul din momentul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana sunt "cu totul nepotrivite, cu note isterice". Supararea lui Ion Iliescu pe Traian Basescu a fost evidenta, cu toate ca Iliescu a recunoscut ca, pe fond, Basescu avea dreptate, pentru ca, din momentul integrarii, urmeaza o perioada grea pentru romani. "Nu era nevoie de asemenea apeluri, istericale, ca ne asteapta o mare nenorocire. Numai cu iesiri la rampa din astea, care sa zapaceasca lumea, nu vom rezolva astfel de probleme. Nota aceasta de avertizare nu este bine venita", a spus Ion Iliescu, care a fost de parere ca "asemenea declaratii baga lumea in sperieti". Se pare ca Iliescu a fost suparat mai mult pe momentul ales de Traian Basescu pentru a avertiza populatia ca integrarea Romaniei nu inseamna numai lapte si miere, pentru ca, de mai multe ori in declaratia sa de presa, a spus ca nu era cazul acum sa se deschida asemenea teme si i-a recomandat lui Basescu ca, pe viitor, "asemenea aprecieri sa fie bine cumpanite".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările