Marius Budăi (PSD), critici la adresa USR: Uniunea Salvaţi România ar trebui să îşi schimbe numele în Uniunea Salvaţi-i pe Români de USR-işti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD, Marius Budăi, susţine că  niciunul dintre angajamentele pe care USR-PLUS şi le-a luat în campania electorală nu sunt respectate, iar membrii coaliţiei de guvernare nu fac altceva decât să se certe permanent. „Acesta este tabloul noii guvernări: venituri îngheţate, investiţii în infrastructură amânate şi pandemia scăpată de sub control! Salvaţi-i pe români de USR-işti!”, susţine deputatul.

Printre promisiunile care nu şi-au găsit finalitate, conform deputatului, se numără: scutirea salariului minim de taxe şi impozite, autostrăzile, care astăzi rămân „simple desene”, dar şi pensiile speciale.

„Prima dintre promisiuni, şi anume scutirea salariului minim de taxe şi impozite s-a tradus prin îngheţarea salariului minim, care, pe lângă faptul că nu mai creşte, rămâne cu acelaşi regim de taxare şi impozitare. Autostrăzile pe care le desenau pe hârtie înainte de alegeri rămân simple desene, noul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (...) anunţând că lucrările la Comarnic-Braşov ar putea începe, cel mai devreme, peste... trei ani. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a încălcat Referendumul pe Justiţie, promovat de dreapta în anul 2019, încă de la prima şedinţă de Guvern. (...) Mai mult, acelaşi Stelian Ion a anunţat că va modifica condiţiile de pensionare a magistraţilor, astfel că s-a trezit cu un val de plecări din sistem. În faţa acestei situaţii, ministrul Justiţiei a anunţat că va renunţa la modificări, astfel că USR-PLUS a îngropat rapid o altă temă de-a sa de campanie, şi anume pensiile speciale.”

Mai mult, Marius Budăi critică activitatea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pe timp de pandemie. Acesta este acuzat că evită să se pronunţe pe tema programului de vaccinare şi evită să participe la conferinţe de presă pe aceeaşi temă: „Peste toate acestea, vaccinurile care ar trebui ţinute la –70 de grade Celsius ajung la spitale în cutii de pizza, iar Ministerul Sănătăţii răspunde cu... glume pe reţelele de socializare.”

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite