Loviturile lui Tudorel Toader

Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nu s-ar fi uzat din cale afară din pricina utilizării excesive şi nejustificate de către reprezentanţii cei mai de seamă şi cu cea mai puţină ştiinţă de carte ai coaliţiei putrede şi iresponsabile PSD-ALDE, sintagma „lovitură de stat“ ar surprinde perfect ceea ce a făcut marţea trecută guvernul de la Bucureşti.

A făcut-o, folosindu-se de mâna şi de sufletul de slugă prea-plecată şi iresponsabilă a insului care ocupă funcţia de ministru al Justiţiei.

Care prin Ordonanţele de urgenţă întocmite la ordinul preşedintelui PSD, Liviu Nicolae Dragnea, cel ce îl cheamă să îi facă poftele şi să îi îndeplinească poruncile mai des decât îl chema funcţionarul din Petiţiune a lui Caragiale pe aprod să îi aducă un pahar de apă cetăţeanului dornic să ia pensie, a dat o lovitură cumplită statului de drept din România. 

Tudorel Toader, căci despre el este vorba, s-a avut de când se ştie el pe lumea asta bine cu toată lumea. Numai cu profesorii lui din şcoală nu prea. A suplinit însă prin lipsa de coloană vertebrală şi prin abandonarea oricărei legi morale capacitatea intelectuală şi ştiinţa de carte şi a intrat nu doar în graţiile şefilor lui ierarhici devenind, rând pe rând, procuror comunist fruntaş pe ramură, cadru didactic universitar care numai el şi Dumnezeu ştiu cum a ajuns până la gradul de profesor universitar, membru al CCR şi membru al Comisiei de la Veneţia, decan al Facultăţii de Drept ieşene şi, în fine, rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“. Universitate pe care din februarie 2017, de când a devenit ministru al Justiţiei, o dezonorează zilnic. Recent a ieşit la iveală că dl. Tudorel Toader s-a înţeles perfect - cum altfel? - până în 1989 şi cu partidul, şi cu braţul înarmat al acestuia, Securitatea. Aceasta din urmă având cuvinte de laudă pentru felul în care înţelegea să îşi desfăşoare munca procurorul Tudorel Toader. Probabil că aşa se face că, imediat după 1989, jalnicului Tudorel Toader nu i-a fost defel greu să se adapteze „noilor cerinţe“, să le placă celor de la PNL care l-au desemnat în CCR, să treacă pe nesimţite în serviciul comandat al ALDE, iar acum în subordinea directă a penalului Dragnea Liviu Nicolae. Căruia i-a pus pe tavă marţi tot ceea ce este mai important din justiţia din România.

La 45 de zile după publicarea în Monitorul Oficial cele două Ordonanţe de urgenţă aprobate de atât de neeuropeanul guvern condus de agramata Dăncilă Vasilica Viorica, numitul Dragnea Liviu Nicolae va putea numi, prin interpuşi după chipul şi asemănarea d-lui Tudorel Toader, pe cine va dori el procuror şef al DNA. Şi aceasta fiindcă oricine va dori, va putea candida la un concurs la capătul căruia va putea obţine o funcţie în Procuratură, iar Tudorel Toader va veghea, mai mult ca sigur, ca examenul să aibă loc joi şi postul să fie ocupat de marţi. Dl. Tudorel Toader şi-a făcut deja în acest sens mai an mâna  când printr-o dezonorantă manevră şi-a făcut odrasla asistent universitar la Facultatea de Drept din Iaşi.

Mai mult. Noua secţie, în sarcina căreia cade anchetarea faptelor magistraţilor care, ca efect al ordonanţei ticluite de numitul Toader Tudorel nu va mai avea raporturi de subordonare cu Procuratura generală, va putea cere orice dosar, deschide dosar penal oricui. Favorita d-lui Tudorel Toader, procuroarea Adina Florea, nici nu a mai avut răbdare să vadă publicată în Monitorul Oficial producţia ticăloşiei fără seamăn a minţii d-lui Tudorel Toader şi a celorlaltor membri ai guvernului României şi le-a întocmit dosar penal comisarilor europeni Frans Timmermans şi Vera Jurova. Ca urmare a unei plângeri penale depuse de slujbaşii lui Dan Voiculescu de la luju.ro. Ce indiciu mai clar că deja acţiunile anti-occidentale ale feluritelor autorităţi ale Statului român au devenit realitate?

Deocamdată, reacţiile magistraţilor, ale preşedintelui României, ale partidelor din Opoziţie, ale societăţii civile, ale celor care au protestat în faţa sediului Ministerului Justiţiei au rămas fără rezultat. Protestatarii au fost „umflaţi“ de jandarmerie şi, după modelul despre care vorbeşte Caragiale, duşi la Secţie. Guvernul de la Bucureşti pare să privească cu dispreţ suveran îngrijorările exprimate de Comisia europeană care a intrat în posesia unor informaţii referitoare la nerespectarea unor cerinţe şi recomandări formulate chiar de ea. Se vorbeşte cu tot mai mare insistenţă despre iminenţa activării temutului articol 7. De care Executivul de la Bucureşti dă semne că nu se teme. Sau, mai corect spus, că nici nu-i pasă.

Probabil că, după ce doamna Viorica Vasilica Dăncilă va cânta iarăşi fals şi caraghios aria dublului standard, a persecuţiilor continue la care ar fi supusă România, făcându-se a nu observa că la stâlpul infamiei este pusă şleahta guvernamentală pe care o conduce, vom mai parcurge o etapă pe calea îndepărtării României de Europa. Situaţie de care nu ne vor putea salva decât alegerile din anii 2019 şi 2019. Care vor trebui să spulbere la propriu PSD şi ALDE de pe scena politică românească.

Aceasta în cazul în care vom mai avea parte de alegeri libere.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite