Lista deputaţilor care au modificat Codul de Procedură Penală. Minorităţile au votat în mare parte cu PSD. Încă un trădător din PMP. O abţinere de la ALDE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea a lipsit de la votul pentru modificarea Codului de Procedură Penală
Liviu Dragnea a lipsit de la votul pentru modificarea Codului de Procedură Penală

Modificările contestate la Codul de Pocedură Penală, care, spre exemplu, obligă o pesoană vătămată să dea declaraţii de faţă cu agresorul, au fost votate în bloc de PSD, UDMR şi ALDE. Un singur deputat din partidul lui Tăriceanu s-a abţinut. Lista votului electronic arată că deputatul PMP Adrian Mocanu a votat alături de PSD, la fel ca cei mai mulţi dintre parlamentarii minorităţilor naţionale.

Codul de procedură penală a fost adoptat de către plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 175 de voturi „pentru”, 78 de voturi „împotrivă” şi o abţinere. Opoziţia a anunţat că va contesta legea la CCR. ( vezi lista votului din Camera Deputaţilor). 

Majoritatea PSD-ALDE-UDMR din Comisia Iordache a respins luni toate amendamentele Opoziţiei la Codul de Procedură Penală. Imediat, raportul eliberat de Comisia Iordache a ajuns în plenul Camerei Deputaţilor pentru votul final, după ce săptămâna trecută a primit votul Senatului. PNL şi USR s-au opus ca amendamentele să fie votate în bloc, aşa că PSD s-a văzut obligat să voteze fiecare articol în parte, până târziu în noapte.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni seară, după votul dat de plenul camerei Deputaţilor proiectului PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de procedură penală, că vor fi greu de evaluat consecinţele, fiind "create condiţii să scape nu doar coruptii, ci şi violatorii sau criminalii".

Deputatul USR Dan Barna critică modificările aduse Codului de procedură penală, dar şi modul în care au fost adoptate aceste modificări, într-o dezbatere de câteva ore în Parlament. Barna a spus că, de luni, România a devenit un „rai al infractorilor”, în care femeile violate vor fi nevoite să de declaraţii privindu-i în ochi pe agresorii lor, iar dacă cineva face evaziune fiscală sau spălare de bani, "este liber să plece în Costa Rica”, pentru că autorităţile nu îl vor mai putea aresta preventiv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite