Liderul PNL din Consiliul General: Firea nu a mai plătit banii pentru încălzirea bucureştenilor de 2 luni de zile. De ce?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul consilierilor generali liberali la Primăria Capitalei Stelian Bujduveanu a criticat-o marţi pe edilul Bucureştiului Gabriela Firea, acuzând-o că nu a mai plătit banii pentru încălzirea bucureştenilor pe lunile decembrie 2019 şi ianuarie 2020. Acesta i-a solicitat să explice „urgent” motivul pentru care nu a trimis banii către ELCEN.

„În calitate de lider al consilierilor generali ai Partidului Naţional Liberal îi solicit public primarului general să explice urgent DE CE nu a plătit banii pentru încălzirea bucureştenilor? Ieri, ELCEN i-a transmis Primarului Firea o plângere prealabilă prin care solicită plata unei sume de 294 de milioane de lei din care fac parte plăţile restante din decembrie 2019, ianuarie 2020 şi plata în avans a subvenţiei pentru februarie. Practic, doamna Firea nu a mai plătit banii pentru încălzirea bucureştenilor de 2 luni de zile! În calitate de cetăţean al municipiului Bucureşti îi cer explicaţii publice doamnei Firea pentru modul în care gestionează banii cetăţenilor. Şi nu în ultimul rând, o întreb: doamna primar, intenţia dvs. este să falimentaţi şi noua companie Termoenergetica? Aţi transformat-o deja în RADET 2.0?”, a scris marţi pe Facebook Stelian Bujduveanu.

ieri, producătorul de energie electrică şi termică ELCEN a anunţat  că a făcut o plângere prealabilă împotriva Primăriei Capitalei prin care cere ca aceasta să îsi îndeplinească obligaţia de a vira în avans subvenţia de 294,35 milioane lei (61,6 milioane euro).

Această sumă este necesară pentru acoperirea diferenţei dintre preţul de producere şi distribuţie a energiei termice livrate populaţiei şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei Municipiului Bucureşti.

Elcen cere ca primăria să plătească suma direct în contul Romgaz.

Subvenţia este compusă din suma de 104,26 milioane lei pentru luna decembrie 2019, 106,32 milioane lei pentru luna ianuarie şi suma de 84,77 milioane lei pentru luna februarie, reprezentând estimarea contravalorii gazelor naturale necesare furnizării de energie termică populaţiei Municipiului Bucureşti pentru perioada decembrie 2019 –februarie 2020.

Liberalul a mai adăugat în mesajul său că Gabriela Firea a „adoptat modelul PSD”, lăsând „bombe” pentru următorul edil.

„Modelul promovat de fosta guvernare PSD - prin care încearcă să distrugă tot, tocmai pentru a plasa «bombe» guvernării actuale PNL - a fost copiat şi la Primăria Capitalei. Doamna Firea ştie că nu mai are nicio şansă să câştige Primăria şi, de aceea, îşi bate joc de banii şi nervii cetăţenilor, crezând că aşa va compromite PNL. Dar cu bucureştenii ce aveţi, doamna Firea?!”, a conchis Bujduveanu..

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite