Liderul eurodeputaţilor PSD: Declaraţiile lui Juncker, influenţate de intoxicările lui Iohannis

Liderul eurodeputaţilor PSD: Declaraţiile lui Juncker, influenţate de intoxicările lui Iohannis

Viorica Dăncilă şi Jean Claude Juncker  FOTO EPA EFE

Liderul eurodeputaţilor PSD, Dan Nica, susţine, într-un comunicat, că ”declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, sunt puternic influenţate de propaganda de la Cotroceni şi nu au nicio legătură cu realitatea din România”.

„Dacă citim cu atenţie mesajul domnului Juncker, vom avea neplăcuta surpriză să descoperim că acesta confundă Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni. Tot ce spune preşedintele CE se aplică perfect preşedintelui Iohannis, cel care din motive pur electorale întreţine o stare de conflict politic în relaţia cu guvernul. Nu există niciun dubiu că mesajele eronate şi confuziile din declaraţiile domnului Juncker au ca sursă dezinformările coordonate de Cotroceni”, afirmă Dan Nica.

El susţine că o notă apărută în media arăta clar implicarea politică a Angelei Cristea, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, împotriva PSD.

”În mod normal, aceasta ar fi trebuit să fie schimbată imediat din funcţie. Faptul că domnul Juncker a menţinut-o, viciază din păcate, percepţiile şi opiniile pe care acesta le are despre România", susţine Dan Nica.

Potrivit comunicatului, liderul europarlamentarilor PSD mai arată că este evident că Jean-Claude Juncker nu a fost informat de faptul că premierul Viorica Dăncilă a făcut în repetate rânduri apel la pace politică, invitând opoziţia şi Cotroceniul la colaborare şi consens, pentru a asigura o preşedinţie bună a României în fruntea Consiliului Uniunii Europene.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, consideră că România este bine pregătită din punct de vedere tehnic, dar ”nu a înţeles sarcina” asigurării Preşedinţiei Consiliului UE. România este "bine pregătită din punct de vedere tehnic" pentru preşedinţia de şase luni, a spus Juncker pentru "Welt am Sonntag". Preşedintele Comisiei Europene a declarat totuşi că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles încă pe deplin "ce înseamnă să prezidezi ţările UE”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările