Legea informatiilor clasificate, votata a doua oara

Proiectul Legii informatiilor clasificate a primit, ieri, votul final in Camera Deputatilor, fiind adoptat cu 216 voturi pentru, 1 impotriva si 16 abtineri. In urma unor dezbateri aprinse, ultima

Proiectul Legii informatiilor clasificate a primit, ieri, votul final in Camera Deputatilor, fiind adoptat cu 216 voturi pentru, 1 impotriva si 16 abtineri. In urma unor dezbateri aprinse, ultima forma a proiectului a fost gasita acceptabila atat de PSD, cat si de criticii inversunati ai variantei initiale, PD si PNL, astfel incat, inaintea votului final, toate grupurile parlamentare s-au declarat in favoarea textului. Proiectul, care urmeaza sa fie trimis spre dezbatere la Senat, abiliteaza SRI sa supravegheze respectarea normelor privind informatiile secrete, precizeaza natura informatiilor secrete de stat, stabileste lista autoritatilor investite sa clasifice informatii. Plenul a eliminat o parte din prevederile considerate prea restrictive, inclusiv pedepsirea persoanelor neautorizate care dezvaluie o informatie secreta si a admis posibilitatea contestarii in Justitie a secretizarii unei informatii considerate de interes public. Primul proiect al Legii informatiilor clasificate, adoptat in sesiunea trecuta, a fost declarat neconstitutional de catre Curtea Constitutionala, pe motive de procedura.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările