Klaus Iohannis s-a întâlnit cu preşedintele Microsoft, Brad Smith. Şeful statului încurajează prezenţa companiei în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Presidency
FOTO: Presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a avut luni, la Glasgow, o întrevedere cu preşedintele Microsoft, Brad Smith, cu ocazia participării la Summitul liderilor mondiali din cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26), context în care a subliniat importanţa transformării digitale a economiei în perioada post-COVID19. Şeful statului a încurajat o prezenţă cât mai activă în România a companiei Microsoft.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Iohannis a încurajat Microsoft în ceea ce priveşte angajamentul ambiţios cu privire la protejarea mediului şi climă, precizând că doreşte ca mediul de business să fie din ce în ce mai implicat în rezolvarea crizei climatice şi să îşi asume ţinte de reducere de emisii voluntare.

„În cadrul discuţiilor au fost evidenţiate proiectele importante pe care compania doreşte să le dezvolte în România, în domeniul infrastructurilor de cloud şi al dezvoltării de competenţe digitale. Cu privire la aceste proiecte, preşedintele României a apreciat că dezvoltarea de competenţe digitale este vitală, iar intensificarea utilizării serviciilor de cloud ar trebui să aibă o contribuţie semnificativă din perspectiva valorificării oportunităţilor unui viitor economic digital. Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa accelerării procesului de transformare digitală a economiei în perioada post-COVID19, încurajând o prezenţă cât mai activă în România a companiei Microsoft, alături de alţi actori competitivi ai sectorului IT&C, care să dinamizeze reformele din administraţie şi economie", a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, şeful statului a menţionat că sprijinul pentru digitalizarea economiilor ar trebui consolidat, în contextul Pieţei Unice Digitale, pe direcţia stimulării interesului pentru utilizarea de tehnologii noi, inovative, şi a creşterii accesului la resurse digitale.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, luni şi marţi, la Summitul liderilor mondiali în cadrul Conferinţei Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26), care are loc la Glasgow.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, alături de Joe Biden la Summitul liderilor mondiali din cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice de la Glasgow

Iohannis, întrevedere cu prinţul Charles la Summitul liderilor mondiali din cadrul Conferinţei privind Schimbările Climatice

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite