Klaus Iohannis, alături de Joe Biden la Summitul liderilor mondiali din cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice de la Glasgow

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis participă la Summitul liderilor mondiali din cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26) care are loc la Glasgow, în Scoţia. La conferinţă este prezent şi preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Cei doi lideri s-au întâlnit în cadrul reuniunii, pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale fiind postată o fotografie în care apar împreună.

Preşedintele participă, în perioada 1-2 noiembrie 2021, la Summitul liderilor mondiali (World Leaders’ Summit) care are loc în cadrul Conferinţei Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26), la Glasgow.

În cadrul reuniunii, Preşedintele Klaus Iohannis va susţine Declaraţia Naţională, în care va transmite poziţia României, cu accent pe demersurile pe care le face ţara noastră pentru a limita efectele schimbărilor climatice, propunând soluţii bazate pe natură în procesul de captare a carbonului, tehnologii verzi care să reducă emisiile din sectorul energetic şi industrial, schimbarea comportamentului cetăţenilor prin conştientizarea şi educarea cu privire la problematica schimbărilor climatice. 

Reuniunea COP26, care se desfăşoară în perioada 31 octombrie–12 noiembrie, are un rol esenţial în îmbunătăţirea implementării Acordului de la Paris şi limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite