Klaus Iohannis, la inaugurarea Bisericii Evanghelice din Sibiu: „Comunitatea săsească este activă, vie” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis a fost prezent la slujba de la Biserica Evanghelică, Sibiu. FOTO: Captură
Klaus Iohannis a fost prezent la slujba de la Biserica Evanghelică, Sibiu. FOTO: Captură

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat duminică, la Sibiu, după ce a participat la slujba de la Biserica Evanghelică, că renovarea acesteia este o lucrare „impresionantă”. Şeful statului a declarat că oraşul arată „din ce în ce mai bine”, iar comunitatea săsească este activă.

Preşedintele Iohannis a transmis că renovarea Bisericii Evanghelice din Sibiu arată faptul că saşii sunt activi şi pun accentul pe moştenirea spirituală şi cea culturală. Şeful statului a subliniat şi că oraşul arată „din ce în ce mai bine”.

„Este impresionant, o lucrare mare, absolut notabilă şi cred că această mare lucrare de renovare arată că această comunitate săsească, care numeric este mică, este activă, este vie şi, după părerea mea foarte important, arată că aici, în Sibiu, şi în această comunitate, se pune mare valoare pe moştenirea spirituală, culturală şi, nu în ultimul rând, pe cea arhitectonică şi sunt foarte bucuros să văd că aici în Sibiu lucrurile merg mai departe şi oraşul arată din ce în ce mai bine”, a afirmat Iohannis, conform Agerpres.

De asemenea, Klaus Iohannis a declarat că „întreaga biserică are o altă atmosferă", fiind „mai caldă”. Preşedintele României a participat duminică, alături de soţia sa, Carmen, la slujba de la Biserica Evanghelică din municipiul Sibiu. Cu această ocazie a avut loc şi inaugurarea bisericii, după ce a fost renovată. 

Biserica Evanghelică din Sibiu a fost ridicată în secolul al XIV-lea, pe locul unde exista o veche biserică din secolul al XII-lea. 

VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite