Preşedintele Klaus Iohannis efectuează miercuri o vizită de stat în Egipt

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează miercuri o vizită de stat în Egipt

Klaus Iohannis va avea întrevederi cu mai mulţi oficiali din Egipt. FOTO: Arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua miercuri o vizită de stat în Republica Arabă Egipt, la invitaţia omologului său, preşedintele Abdel Fattah El-Sisi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţia Prezidenţială a transmis că vizita se desfăşoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum şi în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relaţii diplomatice dintre România şi Republica Arabă Egipt.

Cei doi şefi de stat urmează să evalueze „posibilităţile concrete de a dinamiza şi aprofunda dialogul politico-diplomatic şi cooperarea la toate nivelurile, extinderea şi diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor, precum şi în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state”, arată sursa citată. 

Discuţiile vor include şi teme actuale de politică internaţională, cu accent pe evoluţiile politice şi de securitate din regiunea Orientului Mijlociu şi eforturile de mediere în dosare de interes.

Klaus Iohannis va avea întrevederi şi cu Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Parlamentul egiptean, Hanafy Ali El-Gebaly, şi Preşedintele Senatului din Parlamentul egiptean, Abdel-Wahab Abdel-Razeq.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările