Irina Alexe, fosta angajată a MAI care s-a pensionat la 42 de ani, a fost numită secretar de stat în Ministerul de Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Alexe a fost propunerea USR-PLUS de secretar de stat la Ministerul de Interne FOTO B1.ro
Irina Alexe a fost propunerea USR-PLUS de secretar de stat la Ministerul de Interne FOTO B1.ro

Premierul Florin Cîţu a acceptat propunerea USR-PLUS de a o numi pe Irina Alexe secretar de stat la Ministerul de Interne. Aceasta a mai ocupat această funcţie şi în 2016, în guvernarea Cioloş, dar şi în perioada în care PDL era la putere. Alexe a devenit cunoscută mai ales după ce presa a dezvăluit faptul că s-a pensionat la doar 42 de ani.

Cazul Irinei Alexe a intrat în atenţia presei în urmă cu câţiva ani, după ce s-a aflat că în 2016 s-a pensionat la doar 42 de ani, pensia ei fiind de 13.000 de lei în acea perioadă, potrivit Hotnews. În februarie 2016, Irina Alexe a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În momentul numirii era secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne, dar pe funcţie de secretar de stat fiin responsabilă de relaţia cu prefecţii. 

Potrivit descrierii de pe site-ul partidului, Irina Alexe este membru PLUS şi are o „experienţă îndelungată juridică şi administrativă”, fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului. 

Experienţa în Guvern

Activitatea Irinei Alexe în structurile guvernamentale a început în iulie 2006, când a fost numită secretar general adjunct al Ministerului Administraţiei şi Internelor, funcţie pe care a ocupat-o în iunie 2009. Pentru câte luni Irina Alexe a fost numită secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, iar în perioada octombrie 2009 - iulie 2010 a ocupat poziţia de secretar de stat al Ministerului Administraţiei şi Internelor, responsabil de Relaţia cu Parlamentul.

De asemenea, în perioada martie-mai 2012 a fost secretar general al MAI. , iar după venirea la putere a USL, în mai 2012, a ajuns şef al Departamentului Relaţia cu Parlamentul din cadrul MAI, până în mai 2013. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite