Scandalul Şoşoacă. Iohannis: Un incident regretabil. Sechestrarea de persoane se sancţionează. Solicit o verificare la sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandal Diana Şoşoacă FOTO Captură video
Scandal Diana Şoşoacă FOTO Captură video

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat o verificare la sânge în cazul scandalului izbucnit în biroul senatoarei Diana Şoşoacă, precizând că „sechestrarea de persoane se sancţionează şi în România”.

„Este un incident absolut regretabil şi trebuie să fim foarte clari – sechestraera de pers se sanctioenază conform Legii şi în România”, a declarat Klaus Iohannis referitor la scandalul izbucnit în biroul de avocatură al senatoarei Diana Şoşoacă, unde o echipă de jurnalişti din Italia a fost sechestrată şi agresată. 

Şeful statului a mai completat că autorităţile trebuie să îşi facă treaba şi să verifice cazul, pentru a nu mai avea o astfel de situaţie, inimaginabilă până acum. „Pe de altă parte, nu vreau să mă antepronunţ, toate autorităţile trebuie să verifice ce s-a întâmplat, cum s-a intervenit şi să-şi faca datoria cu vârf şi îndesat, dupa care cu siguranta voi astepta concluziile de rigoare, este posibil să fi fost greşeli in abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor chestiuni. Cert este că solicit această verificare la sânge pentru a nu avea încă o data un astfel de incident care e absolut regretabil si ca să fiu sincer până acum ar fi fost inimaginabil”. 

Vineri seară, a izbucnit un scandal la cabinetul de avocatură al senatoarei Diana Şoşoacă, acolo unde se aflau jurnaliştii postului italian de televiziune Rai Uno. Reporterii televiziunii au declarat că au fost sechestraţi şi agresaţi. În urma scandalului, soţul Dianei Şoşoacă, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a fost plasat sub control judiciar de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecatoria Sectorului 1, fiind acuzat de ultraj.

Citeşte şi: De la ce a pornit conflictul dintre Diana Şoşoacă şi reporterii de la Rai Uno. Jurnalista care a intermediat interviul face primele declaraţii VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite