Harta tensiunilor PSD-PNL în teritoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu FOTO Mediafax
Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu FOTO Mediafax

Colaborarea PSD-PNL de la nivel central nu este continuată şi în teritoriu, unde în mai multe judeţe social-democraţii şi liberalii sunt la cuţite, astfel de cazuri fiind în Giurgiu, Teleorman, Buzău sau Iaşi.

În primul rând, o asemenea situaţie este în Giurgiu, unde sunt atacuri constante între preşedintele CJ, liberalul Dumitru Beianu, şi prefectul PSD, Florentina Stănculescu. Reprezentanta PSD a şi atacat în instanţă bugetul CJ. Beianu a acuzat, potrivit Giurgiu News, că decizia pune în pericol proiectele din PNRR. În Giurgiu, la finalul anului trecut, mai mulţi primari PNL s-au întors în PSD, acuzând că au fost minţiţi de liberali.

Problemele cu legea, o constantă în acuzaţiile PNL-PSD

În Teleorman, membrii PNL conduşi de Eugen Pîrvulescu sunt în permanentă dispută cu social-democraţii lui Adrian Gîdea, şeful CJ Teleorman, pe care îi acuză de faptul că promovează proiecte doar în interes propriu. Adrian Gîdea este inculpat în celebrul dosar „Belina”, în timp ce Pîrvulescu este trimis în judecată de DNA. Nici în marile oraşe, cum sunt Alexandria şi Roşiori de Vede, aleşii PSD şi PNL nu se înţeleg deloc.

Situaţia din Iaşi rămâne una dintre cele mai evidente privind deficienţa colaborării şi atacurile la persoană. Aici PSD, condus de Maricel Popa, cere organizarea alegerilor anticipate, invocând problemele cu legea ale primarului liberal, Mihai Chirică, aflat sub control judiciar, şi ale şefului CJ, Costel Alexe, pus sub urmărire penală. Şi liderul PNL, Alexandru Muraru, încă este nemulţumit de faptul că prefectul este al PSD, nu al liberalilor.

Şi la Sibiu situaţia e tensionată. Şeful PSD, Bogdan Trif, a acuzat-o pe preşedinta CJ, Daniela Cîmpean, că ar fi cheltuit 11.000 de euro pentru o deplasare în Dubai, potrivit G4Media, din banii pe care i-ar fi tăiat din fondurile Bibliotecii Astra şi de la Direcţia pentru Protecţia Copilului.

În Buzău, deputatul PNL Gabriel Avramescu îl ia la ţintă constant pe primarul Constantin Toma, ultimele neînţelegeri fiind pe tema amenajării oraşului. După ce a schimbat fotografiile afişate în cadrul galeriei în aer liber de pe gardul unei unităţi militare, deputatul a atras atenţia că printre noile imagini se regăsesc şi poze cu actualul primar, dar şi cu fostul lider comunist Nicolae Ceauşescu. În urma mediatizării situaţiei, fotografiile au fost scoase. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite