Hans Klemm, despre influenţa alegerilor din SUA asupra relaţiei cu România: Politica externă este bazată pe alianţe. Parteneriatul cu România va continua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, crede că alegerile prezidenţiale din SUA nu vor influenţa relaţia cu România, având în vedere că politica externă a SUA se bazează pe alianţe şi parteneriate, iar România este un partener important pentru SUA.

„În primul rând, va depinde de alegătorii americani. Vom vedea ce vor decide ei în următoarele 24 de ore, în urma alegerilor. În al doilea rând, în ultimii 70 de ani, după cel de-Al Doilea Război Mondial, o trăsătură a politicii externe americane a fost continuitatea. Politica externă americană este bazată pe alianţe şi parteneriate, iar România este un puternic aliat şi partener în cadrul NATO. Cred că acest parteneriat şi această alianţă vor continua, iar responsabilitatea mea în calitate de ambasador este să depun eforturi ca acestea să continue'“, a spus  Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti. 

Americanii îşi aleg astăzi cel de-al 45-lea preşedinte, la finalul unei campanii ce a fost marcată printre altele de discursuri pline de venin, acuzaţii de natură sexuală şi o anchetă a FBI.

În cazul în care Hillary Clinton va avea câştig de cauză, democrata va deveni prima femeie-preşedinte din istoria SUA.

Totodată, ea ar mai bifa un record: le-ar oferi democraţilor un al treilea mandat consecutiv, ceea ce nu s-a mai întâmplat de la Franklin Roosevelt, singurul preşedinte din istoria SUA care a avut patru mandate consecutive, aflându-se la conducerea Americii din 1933 până în 1945.

Însă indiferent cine va câştiga şefia Casei Albe, campania din acest an va rămâne în istorie drept cea mai violentă din punct de vedere verbal şi, cel mai probabil, cea mai scumpă din istorie.

Invocarea constantă a amestecului Rusiei în alegerile americane şi a legăturilor miliardarului Donald Trump cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, acuzaţiile de agresiune sexuală la adresa lui Trump, insinuările potrivit cărora Hillary Clinton nu este aptă din punct de vedere medical pentru funcţia supremă în stat şi redeschiderea pe ultima sută de metri a dosarului acesteia de la FBI privind utilizarea unui server privat în perioada în care era secretar de Stat sunt numai câteva dintre elementele pe care s-au bazat discursurile pline de venin ale celor doi candidaţi.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite