Firea, atac la Nicuşor Dan: Nu a mişcat un deget din ziua în care a ajuns primar. Bucureştiul riscă să piardă o şansă unică, în timp ce mii de familii îngheaţă în case

Firea, atac la Nicuşor Dan: Nu a mişcat un deget din ziua în care a ajuns primar. Bucureştiul riscă să piardă o şansă unică, în timp ce mii de familii îngheaţă în case

Gabriela Firea FOTO Inquam Photos / George Călin

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, susţine că Bucureştiul riscă să piardă fondurile europene nerambursabile pentru reabilitarea sistemului de încălzire, acuzându-l pe actualul primar al Capitalei că „nu a mişcat un deget”. Potrivit fostului primar, „dacă licitaţiile ar porni astăzi, tot ar fi prea târziu”, proiectul fiind „finanţat pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020”, iar „fondurile trebuie cheltuite până în 2023”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Strigātor la cer! Bucureştiul riscă să piardă o şansă financiarā unică, în timp ce mii de familii îngheaţă în case! Fondurile europene nerambursabile pentru înlocuirea conductelor vechi de termoficare, aproape 300 de milioane de euro, sunt la un pas de a fi pierdute! Nicuşor Dan nu a mişcat un deget din ziua în care a ajuns primar, pentru a folosi banii pe care i-a mostenit, fără niciun efort, şi cu care putea începe reabilitarea sistemului”, a scris Gabriela Firea Firea pe Facebook. 

Potrivit fostului primar, nu mai este timp pentru finalizarea proiectului, întrucât este nevoie de minim un an si jumatate pentru licitatie si minimum tot atât pentru proiectare, iar fondurile trebuiau cheltuite până în 2023. 

„Este inexplicabil de ce NU a scos la licitaţie proiectarea şi execuţia lucrărilor, în aproape un an şi jumătate de la semnarea contractului! Sunt proceduri de durată, dar care puteau fi începute imediat. Adevărul este însă dramatic : şi dacă licitaţiile ar porni astăzi, tot ar fi prea târziu. Proiectul este finanţat pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020, iar regulile spun că fondurile trebuie cheltuite până în 2023. Minimum un an si jumatate pentru licitatie si minimum tot atât pentru proiectare, e clar cā va iesi din calendar iar banii se vor pierde”

„Viaţa, siguranţa şi confortul a 1,2 milioane de bucureşteni sunt într-un real pericol! Fără investiţii şi reparaţii, sistemul de termoficare poate intra în colaps. Am muncit din greu pentru a obţine fondurile de la Uniunea Europeană, pentru schimbarea a peste 200 km de ţevi vechi. Sute de documente şi studii au fost gândite de specialiştii din fostul Radet şi experţii în fonduri europene. Am lăsat totul „la cheie” şi mă doare sufletul când văd că proiectul nu a avansat. Nici măcar o hârtie. Nicuşor Dan s-a grăbit doar să semneze contractul, în locul meu si al echipei mele, ţinut în sertar de mentorul său politic. Nu cred că a uitat nimeni cum mărturisea fără scrupule Ludovic Orban că, odată cu venirea lui Nicuşor la primărie, guvernul poate da bani pentru apă caldă şi căldură! Chiar meritau bucureştenii să fie pedepsiţi aşa pentru un joc politic murdar”, a mai completat Gabriela Firea pe Facebook. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările