Drulă: Ciucă nu înţelege economie, iar lui Ciolacu nu-i pasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea / Cătălin Drulă, preşedinte interimar USR
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea / Cătălin Drulă, preşedinte interimar USR

Preşedintele USR Cătălin Drulă, afirma, luni seară, că lista de măsuri a guvernului e jenantă şi decuplată de realitate. ”Socialiştii cu epoleţi ne duc în faliment”, a afirmat liderul USR.

„Socialiştii cu epoleţi ne duc în faliment. Lista de măsuri a guvernului e jenantă şi decuplată de realitate. De luni de zile, le cerem să reducă deficitul bugetar, să domolească morişca împrumuturilor: ca să ţină inflaţia sub control. Ce ne propun astă-seară? Încă MAI MULTE creşteri de cheltuieli!”, a scris, luni seară, pe Facebook, Cătălin Drulă. 

Potrivit acestuia, pentru a compensa, liderii coaliţiei au transmis ”promisiuni deşarte”. 

”Vor colecta mai bine. Vor accelera PNRR-ul de care îşi bat joc. Cea mai sfidătoare: de la 1 iulie se opresc angajările la stat. Adică după frenezia angajărilor şi sinecurilor din ultimele 8 luni, îşi mai dau încă o lună să mai bage cât mai pot. Se lasă de fumat de luni, cum ar veni”, a mai scris liderul USR. 

Potrivit acestuia, ”Ciucă nu înţelege economie, iar lui Ciolacu nu-i pasă”. 

”Şi ca să fie minciuna completă, vedeţi cum au propus reducerea cheltuielilor. Zic pompos că le reduc cu 10%, cu câteva excepţii, care sunt, de fapt, o lungă listă de excepţii. În final, singurele cheltuieli pe care promit că le reduc cu 10% sunt cele pentru bunuri şi servicii (un capitol relativ mic, ~13% din bugetul general consolidat). Între timp, perspectivele şi prognozele de frânare a economiei sunt ignorate de guvern. Iresponsabilii ăştia, patronaţi de Iohannis, ne duc cu toată viteza înainte spre faliment”, a mai afirmat preşedintele USR. 

Liderii coaliţiei au prezentat, luni seară, o listă cu măsuri care vor intra în vigoare la 1 iulie.  

Potrivit anunţurilor oficiale ale reprezentanţilor coaliţiei, măsurile agreate cuprind: 

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

2. Acordarea unui sfert din diferenţa de salariu  în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaţilor din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei. 

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022. 

De asemenea, liderii coaliţiei au anunţat că Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală şi respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile şi asistenţa socială. 

B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie. 

C. Creşterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

D. Accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, Coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite