Dăncilă a comis-o din nou: eroare de protocol la primirea premierului Croaţiei. N-a mai aşteptat intonarea imnului

Dăncilă a comis-o din nou: eroare de protocol la primirea premierului Croaţiei. N-a mai aşteptat intonarea imnului

Primire premierul Croaţiei Andrej Plenkovic - Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos / Alexandra Pandrea / 18 mai 2018

Prim-ministrul Croaţiei, Andrej Plenkovic, a fost primit cu onoruri militare, vineri, la Palatul Victoria, de către premierul Viorica Dăncilă. Şeful Executivului de la Zagreb va avea întâlniri şi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timpul ceremoniei a avut loc o eroare de protocol, Viorica Dăncilă invitându-l pe Andrej Plenkovic să treacă în revistă garda de onoare înainte de a fi intonate imnurile celor două ţări, iar premierul croat a oprit-o pe Dăncilă pentru a asculta intonarea imnurilor, potrivit News.ro.
 
Au fost intonate imnurile celor două state şi a fost trecută în revistă garda militară de onoare. 
La ora 9.30, cei doi premieri au susţinut o declaraţie de presă comună.
 
"Vizita oficialului croat are loc în contextul intensificării relaţiilor bilaterale în ultimii ani, precum şi al apartenenţei celor două state la acelaşi Trio al Preşedinţiei Consiliului UE. Scopul principal al întrevederii îl reprezintă consolidarea cooperării la nivel politic şi economic şi identificarea de noi arii de cooperare la nivel sectorial. Vizita prim-ministrului croat se înscrie în dorinţa de consolidare şi diversificare a cooperării ca state partenere în UE şi aliaţi în cadrul NATO pe principalele teme de interes comun ale agendei regionale şi europene", spune Guvernul într-un comunicat de presă.
 
În cadrul vizitei în România, premierul croat va fi primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis lşi, de asemenea, va avea o întrevedere şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la Parlament.
 
Citeşte şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările