Cum se codesc aliaţii lui Dragnea să trimită la CCR dosarul Belina

Cum se
codesc aliaţii lui Dragnea să trimită la CCR dosarul Belina

FOTO Colaj Adevărul

Potrivit unor surse politice, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, n-ar mai vrea să sesizeze Curtea Constituţională în dosarul Belina, în care sunt implicaţi direct miniştrii Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh, dar şi, indirect, Liviu Dragnea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toader ar fi trebuit să susţină în sesizare că DNA a generat un conflict juridic de natură constituţională atunci când a pornit ancheta împoriva unor miniştri, deci a intrat peste o altă putere a statului. Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că Toader trage de timp pentru că premierul Mihai Tudose, cel care trebuie să-şi asume actul elaborat de Ministerul Justiţiei, nu i-a cerut să se grăbească. Decizia premierului vine pe fondul unei relaţii tot mai încordate cu Liviu Dragnea.

Liderul PSD îl presează acum pe Călin Popescu-Tăriceanu, şeful lui Tudorel Toader pe linie de partid, să trimită, din partea Senatului, sesizarea la CCR. „Cred că sesizarea o va face domnul preşedinte Tãriceanu. Nu ştiu ce va face Guvernul. Ştiu cã domnul Tãriceanu mi-a zis cã intenţioneazã sã facã aceastã sesizare”, a susţinut Liviu Dragnea la finalul unei întrevederi cu omologul său de la Senat, Călin Popescu-Tăriceanu. 

Tudose, pus la zid de baroni

Liderii PSD din teritoriu l-au criticat foarte dur în şedinţa Biroului Permanent de ieri. Principalele reproşuri: nu-i revocă pe Liviu Pop şi pe Marius Dunca, „management defectuos“ şi cota dezastruoasă de încredere la care a ajuns (27%), cotă care trage automat întreg partidul în jos. Decizia baronilor vine imediat după ce premierul a refuzat să sesizeze CCR.

Însă, Călin Popescu-Tăriceanu l-a contrazis pe partenerul său de coaliţie. „Nu am luat o astfel de hotărâre, dar pot să vă spun că am cerut serviciilor din cadrul Senatului, celor care sunt specialişti în drept constituţional, să facă o analiză, pentru a constata dacă există o bază solidă pentru sesizarea CCR în privinţa unui potenţial conflict între Guvern şi DNA“, a declarat Tăriceanu, întrebat dacă a luat decizia să sesizeze CCR.

Ulterior, jurnaliştii i-au spus liderului PSD că Tăriceanu l-a contrazis şi că nu va sesiza CCR pe dosarul Belina. „Mai aveţi să mă întrebaţi dacă am un conflict cu domnul Tăriceanu, mai avem să ieşim toată ziua de mână. Nu sunt constituţionalist. Dacă eram constituţionalist, o făceam eu“, a ripostat Dragnea. Din calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea ar putea sesiza chiar el CCR, însă o asemenea mişcare ar avea costuri de imagine, căci Dragnea se confundă cu dosarul Belina, chiar dacă el nu a fost chemat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările