Contestaţiile depuse de Daniel Florea pentru a bloca candidatura liberalilor, respinse de Judecătoria Sectorului 5

Contestaţiile depuse de Daniel Florea pentru a bloca candidatura liberalilor, respinse de Judecătoria Sectorului 5

Judecătoria sectorului 5 a respins, miercuri, toate cele patru contestaţii depuse de primarul PSD, încă în funcţie, Daniel Florea, care a încercat blocarea artificială a candidatului PNL Cristian Băcanu pentru poziţia de primar al sectorului şi a candidaţilor la Consiliul Local Sector 5 şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti din partea PNL, arată un comunicat de presă al liberalilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Respingerea contestaţiilor de către instanţele de judecată, de altfel previzibilă, demonstrează fără echivoc disperarea cu care cel mai ineficient primar din istoria Bucureştiului încearcă să-şi apere poziţia, într-un dispreţ total pentru actul democratic al alegerilor electorale”, a declarat preşedintele PNL Sector 5, Cristian Băcanu, conform sursei citate.

„De altfel, PNL a sesizat în această săptămână mai multe acţiuni de forţă ale lui Daniel Florea, speriat că cetăţenii vor alege un primar incoruptibil, capabil să schimbe destinul sectorului 5.

În urmă cu câteva zile, la indicaţiile lui Daniel Florea au fost demontate şi rechiziţionate toate bannerele cu candidaţii PNL la primăria de sector şi primăria generală a Capitalei, Cristian Băcanu şi Nicuşor Dan”, mai acuză liberalii.

Panourile publicitare cu Cristian Băcanu şi corturile electorale, demontate

”În acelaşi timp, mai mulţi funcţionari din Primăria Sector 5 ne-au informat că primarul PSD a dat ordin ca toate panourile publicitare cu Cristian Băcanu, montate pe spaţii cumpărate prin agenţii de publicitate, să fie demontate de urgenţă, chiar din această noapte.”

Sursa citată mai spune că, în cursul zilei de miercuri, primarul PSD a transmis în mod abuziv o somaţie prin care i-a pus în vedere lui Cristian Băcanu să demonteze şi corturile electorale de pe raza sectorului, deşi acestea au fost instalate cu avizul tehnic din partea Primăriei Capitalei.

„Acţiunile nedemocratice ale primarului PSD arată nu doar rea-voinţă sau necunoaşterea legii, ci o mare teamă că odată cu pierderea primăriei este într-un pericol real să fie deferit justiţiei pentru toate ilegalităţile care vor fi descoperite după acest mandat dezastruos, în care a îngropat sectorul 5 în mizerie”, a adăugat Băcanu.

Liberalii reamintesc că, la începutul acestei săptămâni, filiala PNL Sector 5 a formulat o plângere penală împotriva lui Daniel Florea, în urma apariţiei în spaţiul public al unui film în care erau prezentaţi angajaţi ai primăriei Sector 5 care completau liste de semnături în fals pentru susţinerea candidatul PSD.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările