Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, În perioada următoare ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, În perioada următoare ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate

Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă subliniat într-un mesaj transmis pe Facebook că, „în perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate. Instituţiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenţia: ordonanţa de urgenţă în ceea ce priveşte compensarea şi ordonanţa anti-speculă”, a scris premierul Ciucă pe Facebook.

Premierul a mai arătat că, „pentru transportatori, este deja în vigoare schema de ajutor care compensează adiţional parte din preţul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro”. 

Şeful Executivului a mai explicat că „prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria şi raţionalizarea carburantului - aşa cum se întâmplă deja în alte state - şi am generat o scădere a preţului pe care bugetul de stat să o poată susţine fără a afecta masiv alte sectoare. Avem unul dintre cele mai scăzute preţuri la carburant din Europa şi trebuie să rămână aşa”.

OUG privind compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi a intrat în vigoare în această noapte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările