Ciucă: Suntem în măsură ca astăzi să asigurăm plata diferenţelor salariale pentru drepturile neîncasate de către personalul didactic din învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Facebook / Guvernul Romaniei
Nicolae Ciucă FOTO Facebook / Guvernul Romaniei

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat în şedinţa de Guvern de joi, că statul este în măsură să asigure, astăzi, plata diferenţelor salariale pentru drepturile cuvenite şi neîncasate de către personalul didactic din învăţământ.

„Suntem în măsură ca astăzi să asigurăm plata diferenţelor salariale pentru drepturile cuvenite şi neîncasate de către personalul didactic din învăţământ”, a transmis premierul la începutul şedinţei de Guvern.

Nicolae Ciucă a menţionat că Guvernul a reuşit, prin măsurile luate, inclusiv să actualizele plata acestor drepturi, la rata inflaţiei.

Tot în şedinţa de Guvern de joi, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că măsura prin, care cei care vor continua să investească peste un milion de euro în economie, să beneficieze de sprijinul statului va intra în vigoare la 1 mai, explicând că prevederea face parte din pachetul de măsuri anunţate de coaliţia de guvernare.

Astfel, Guvernul are în vedere un buget de 200 milioane euro pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, prin acordarea unui ajutor de stat pentru încurajarea investiţiilor în valoare de peste 1 milion de euro, potrivit News. 

Premierul a anunţat şi adoptarea OUG prin care se va aloca suma de 1,77 miliarde de lei, pentru compensarea creşterii preţurilor la materialele de construcţii.

„Acest pachet de 1,77 miliarde de lei face parte din pachetul total de 5,2 miliarde lei, diferenţa o vom asigura din fonduri europene, ceea ce înseamnă că în scurt timp, aşa cum am discutat cu Ministerul Fondurilor Europene, am identificate deja liniile de finanţare şi vom continua să sprijinim domeniul construcţiilor”, a spus şeful Executivului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite