Cîţu, după şedinţa BPN: Am primit derogarea de vechime, doar ca să fim siguri pentru candidatura mea la preşedinţia PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, Ludovic Obran FOTO Arhivă
Florin Cîţu, Ludovic Obran FOTO Arhivă

Premieurl Florin Cîţu a anunţat miercuri, la finalul şedinţei BPN, că a primit derogarea de vechime, după ce actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a atras atenţia că Florin Cîţu are nevoie de o vechimea de cinci ani în partid pentru a putea candida şi că este nevoie de o derogare pe care este dispus să o susţină.

”Un alt vot dat a fost pentru derogare, doar ca să fim siguri pentru candidatura mea la preşedinţia PNL”, a anunţat Florin Cîţu la finallul şedinţei Biroului Naţional Politic. 

Preşedintele PNL a explicat înaintea şedinţei că premierul are nevoie de o vechime de cinci ani pentru a putea candida la preşedinţia formaţiunii. 

”Pentru a putea candida, trebuie să aibă vechime de cinci ani de zile. Nu va împlini cinci ani de zile”, a declarat Orban, întrebat dacă există vreun viciu de procedură în legătură cu candidatura lui Floru Cîţu la preşedinţia PNL. El a mai precizat că nu are intenţia de a împiedica procedura de depunere a moţiunii pentru candidatura lui Florin Cîţu şi că este dispus să susţină prin vot derogarea de care este necvoie.

În urma declaraţiilor făcute de Ludovic Obran, premierul a precizat: „Am vechime, este o interpretare a statutului, eu mi-am depus adeziunea în termen, sunt cinci ani de atunci. A fost aprobată. Cred că la 10 septembrie a fost depusă.(...) Îmi voi depune candidatura, vom câştiga preşedinţia PNL. Nu e niciun impediment”, a declarat premierul, în urma precizărilor făcute de actualul preşedinte al PNL. 

Congresul PNL, unde va fi votat preşedintele formaţiunii, urmează să aibă loc pe 25 septembrie. Premierul a anunţat că va depune moţiunea privind candidatura sa la finalul săptămânii, adică înainte de termenul de 10 septembrie. El a precizat că moţiunea sa se va numi „România liberală”.  La rândul său, Ludovic Orban a anunţat că va depune joi seară moţiunea cu privire la candidatura sa la preşedinţia PNL. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite