Cîţu, despre eventualele discuţii cu oficialii europeni pentru reglementarea preţului la energie, cerute de PSD: „Nu rezolvăm problema”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, este de părere că revenirea la o piaţă reglementată nu va rezolva criza provocată de preţurile mari la energie şi a precizat că o eventuală discuţie cu oficialii Comisiei Europene, aşa cum a cerut preşedintele PSD, ar trebui să vizeze modalităţile de dezvoltare a pieţei, pentru a rezolva problemele din domeniul energetic pe termen lung.

Întrebat joi, într-o conferinţă de presă, dacă este necesară o discuţie cu oficialii europeni pentru a găsi o soluţie de reglementare a preţurilor la energie, de la 1 aprilie, aşa cum a cerut Marcel Ciolacu, Florin Cîţu a transmis:

„Aici aş vrea să avem o discuţie nu doar despre reglementare, pentru că nu rezolvăm problema. Faptul că revenim la o piaţă reglementată nu rezolvă problema. Discuţia este despre ce facem cu această piaţă. Cum o dezvoltăm. Am propus şi voi propune în continuare să avem un pact transpartinic prin care să ne asigurăm ca în 2026 să avem o securitate energetică a României. Înseamnă să facem investiţii în acest domeniu. Nimeni nu face investiţii dacă ai o piaţă reglementată. Aceste soluţii pe termen scurt nu rezolvă problema pe termen lung. Ce facem când va trebui să ridicăm aceste reglementări? Structura pieţei va fi la fel, preţurile vor creşte şi vom avea aceeaşi problemă.

Sunt adeptul măsurilor serioase, a reformei. Având o coaliţie care are 70% în Parlament, ne putem asuma reforme serioase, chiar dacă ele pe termen scurt ar putea să nu fie populare. Dar numai aşa poţi să faci reforme. Îmi asum o reformă nepopulară, dacă ea va avea rezultate bune pentru cetăţeni în viitor.”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că speră ca de la 1 aprilie să se poată introduce un preţ reglementat la energie, pe o perioadă de un an de zile, „cel puţin pe zona casnică”, menţionând că a discutat cu premierul Nicolae Ciucă privind începerea discuţiilor cu Comisia Europeană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite