Cîţu, despre acuzaţia de plagiat la adresa lui Ciucă: „Domnul premier va trebui să clarifice în faţa românilor situaţia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat, marţi seară, că premierul Nicolae Ciucă trebuie să clarifice cât mai repede situaţia cu acuzaţia de plagiat, pentru ca aceasta să nu devină o vulnerabilitate în partid.

Întrebat,  marţi seară, la Digi 24, despre acuzaţia de plagiat la adresa lui Nicolae Ciucă, Florin Cîţu a răspuns: „Aici, vă daţi seama, este domnul premier. Va trebui să clarifice, şi cu siguranţă va face acest lucru, în faţa românilor situaţia cu teza de doctorat”.  

Cîţu precizează însă că această acuzaţie nu este o vulnerabilitate pentru PNL: „Nu, în acest moment. Sigur, premierul Ciucă va veni şi va explica, este de datoria domniei sale să explice. În acest moment nu este o vulnerabilitate”.  

Preşedintele PNL consideră că trebuie clarificată rapid situaţia „ca să nu devină o vulnerabilitate”. Întrebat, de asemenea, ce relaţie are cu premierul, liderul PNL a afirmat: „E o relaţie cinstită, onestă. Sunt lucruri pe care trebuie să le discutăm. Discuţia aseară a fost foarte bună. O discuţie lungă, nu tot timpul în cei mai prietenoşi termeni”.  

Reamintim că PressOne a publicat, marţi dimineaţă, o investigaţie semnată de Emilia Şercan care demonstrează că teza de doctorat a actualului prim-ministru Nicolae Ciucă ar conţine plagiat în cel puţin 42 din cele 138 de pagini.

Ulterior, premierul Ciucă a anunţat că solicită analizarea lucrării sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp - Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susţinut teza de doctorat. Şeful Executivului a precizat că lucrarea sa înglobează, pe lângă cercetarea teoretică şi experienţa acumulată, „constituindu-se în mod evident contribuţia originală”.

Într-un răspuns pentru Europa Liberă, Administraţia Prezidenţială  a precizat că „Preşedintele României consideră corectă şi necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spaţiul public fiind binevenit.”.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Ionuţ Stroe, a declarat că în şedinţa Biroului executiv de marţi nu au existat voci liberale care să îi ceară premierului Nicolae Ciucă să demisioneze, în urma acuzaţiilor de plagiat apărute în spaţiul public.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite