Ionuţ Stroe anunţă că liberalii nu i-au cerut demisia lui Nicolae Ciucă, în urma acuzaţiilor de plagiat: „Exclus aşa ceva”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, a declarat că, în şedinţa Biroului executiv de marţi, nu au existat voci liberale care să îi ceară premierului Nicolae Ciucă să demisioneze, în urma acuzaţiilor de plagiat apărute în spaţiul public.

„Domnul Ciucă consideră că teza este una legitimă, se bazează pe experienţe personale în misiunile din care a făcut parte şi a afirmat disponibilitatea de o trimite pentru a fi verificată de comisia de etică. Nu aş comenta mai mult decât atât”, a transmis Stroe, într-o conferinţă de presă, precizând că şi prim-ministrul Ciucă a fost prezent la şedinţă, online.

Întrebat dacă au fost solicitări din interiorul partidului ca premierul să demisioneze, purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat: „Nu. Exclus aşa ceva. A fost un pasaj de două minute în care premierul a transmis partidului ce a transmis şi presei. Cred că e prematur să avansăm un scenariu”.

Premierul Nicolae Ciucă este acuzat că şi-a plagiat lucrarea de doctorat, prin care a devenit doctor în Ştiinţe Militare în anul 2003, şi care ar conţine cel puţin 40 de pagini ce nu corespund normelor de redactare academică, potrivit PressOne. 

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, Ciucă a anunţat că solicită analizarea lucrării sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp - Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat, precizând că lucrarea sa este originală, redactată în concordanţă cu cerinţele legale existente la momentul respectiv.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri