Cioloş respinge ideea că ar fi fost prins într-o capcana politică prin desemnarea sa ca premier: Nu e cazul să se îngrijoreze nimeni pentru cariera mea politică

Cioloş respinge
ideea că ar fi fost prins într-o capcana politică prin desemnarea sa ca
premier: Nu e cazul să se îngrijoreze nimeni pentru cariera mea politică

Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele USR Dacian Cioloş a transmis un mesaj în care le-a a explicat celor care i-au semnalat faptul că ar fi fost atras într-o capcană politică prin desemnarea sa pentru a forma un nou Guvern, că situaţia în care suntem nu este una „de calm”, ca liderii să îşi permită să tărăgăneze decizii, iar USR a ales să acţioneze. „Nu e cazul să se îngrijoreze nimeni pentru cariera mea politică sau candidatura la preşedinţie”, scrie Cioloş.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am primit sute de întrebări şi mesaje legate de nominalizarea mea ca premier în acest moment de criză. Cei care mi-au scris sunt îngrijoraţi că am fost atraşi într-o capcană politică sau că mi s-a oferit această soluţie pentru a mi se închide oportunitatea unei candidaturi prezidenţiale. Îmi doresc să lămuresc această situaţie, pentru a nu continua speculaţii sau îngrijorări care nu-şi au rostul”, a scris Cioloş pe Facebook. 
 
Premierul desemnat a explicat că „din perspectivă politică, trebuie să înţelegeţi că suntem al treilea partid ca număr de mandate parlamentare, dar singurul care a prezentat o soluţie politică la criza actuală. Nu suntem blocaţi în probleme interne, nu jucăm criza politică gândindu-ne la voturile de peste doi ani. Pur şi simplu, am făcut ceea ce trebuie să facă un partid politic: să îşi asume o situaţie de criză şi să răspundă pe măsura momentului în care ne găsim. Ideea că se câştigă timp printr-o astfel de nominalizare este o greşeală profundă. Nu suntem într-o situaţie de calm şi bunăstare socială în care să ne permitem să tărăgănăm decizii măsurând cu şublerul ce avantaje ne ies dacă speculăm momentul. Noi am ales să acţionăm”. 
 
Liderul a completat că, în opinia sa, ar trebui să existe mai multă îngrijorare pentru bolnavi, argumentând că guvernarea este despre cum se vor descurca românii în aceste luni dificile. 
 
„Din perspectivă personală, cred că ar trebui să existe mai multă îngrijorare pentru cei bolnavi şi care nu au loc în spitale sau de cum se vor plăti facturile în această iarnă. Nu e cazul să se îngrijoreze nimeni pentru cariera mea politică sau pentru candidatura mea la preşedinţie. Suntem în plină pandemie şi se pierd sute de vieţi omeneşti în fiecare zi, iar societatea noastră trebuie să iasă din fascinaţia jocului politic şi să se îngrijoreze pentru adevăratele motive. Principala greşeală a politicienilor este că au crezut mereu că totul este despre ei. Guvernarea este despre cum se vor descurca românii în aceste luni dificile în care pandemia ameninţă pe fiecare dintre noi, iar facturile sunt o povară peste care unii dintre noi nu vor fi în stare să treacă”, a mai completat liderul. 
 
Premierul desemnat de preşedintele Iohannis pentru a forma un nou Guvern, care să aibă susţinerea unei majorităţi parlamentare, Dacian Cioloş, a declarat că va începe negocierile pentru refacerea coaliţiei USR-PNL-UDMR, cu susţinerea grupului minorităţilor din Parlament. Liderul are la dispoziţie 10 zile pentru a obţine votul a 234 de parlamentari privind instituirea în funcţie a unui nou Guvern. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările