Ciolacu: Iohannis ne-a dat dreptate. PSD a câştigat alegerile. Negocierile de la Vila Lac 1 au fost pe lângă Constituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, finalul negocierilor cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni că şeful Statului a dat dreptat social-democraţilor privind câştigătorul alegerilor parlamentare 2020 şi că, propunerea lui Alexandru Rafila pentru postul de premier, este „una onorabilă”.

„Preşedintele a recunoscut şi chiar ne-a felicitat că PSD a câştigat aceste alegeri. De asemeni a spus că propunerea PSD în persoana domnului Rafila e o propunere onorabilă. A menţionat că acele negocieri ridicole, pe lângă Constituţie, de la Vila Lac 1, nu au ce căuta într-o democraţie reală şi vom aştepta finalizarea tuturor negocierilor pentru a trage o concluzi”, a declarat Marcel Ciolacu luni.

Liderul PSD a adăugat apoi că „cea mai bună soluţie pentru România” este un guvern de uniune naţională, condus de Alexandru Rafila.

„Am insitat că România trece printr-o perioadă complicată, atât în ce priveste pandemia, criza sanitară, cât şi a crizei economice şi nu ne permitem o majoritate în Parlament fragilă. Considerăm în continuare că gun Guvern de uniune naţională e cea mai bună soluţie în acest moment pentru România. În această construcţie, partidul care a câştigat alegerile trebuie să desemneze premierul, în numele domnului Alexandru Rafila”, a mai relatat Ciolacu.

Liderul PSD a vorbit apoi şi despre convorbirea cu liderul AUR George Simion, precizând că aceasta a fost una telefonică. Ciolacu a refuzat însă să dezvăluie cine a sunat primul.

„Ne-am contactat unul pe altul. Nu are nicio relevanţă cine a sunat primul”, a mai adăugat liderul PSD, afirmând că nu a vorbit cu liderul AUR privind o majoritatea în Parlament.

VIDEO Facebook / PSD

Consultările de la Palatul Cotroceni au început la ora 11.00, când a fost primită delegaţia PSD, şi se vor termina în jurul orei 16.30, după ce merg la discuţii şi cei din Grupul minorităţilor. Cel puţin trei variante de premier vor fi propuse de partidele parlamentare pentru funcţia de şef al Guvernului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite