Ciolacu, replică pentru şeful statului: „Criza este la domnul Iohannis. Ar trebui să intervină, nu să spună că trebuie să revenim cu picioarele pe pământ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO: Arhivă
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO: Arhivă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că în acest moment criza politică este la preşedintele Klaus Iohannis, care trebuie să intervină. Liderul PSD a subliniat că social-democraţii doresc alegeri anticipate, dar până atunci vor susţine un Guvern de specialişti.

„Cred că în acest moment preşedintele României nu are nicio soluţie. În primul rând, nu are o soluţie la ceea ce a creat, această alianţă a pierzătorilor de dreapta. (...) Preşedintele Iohannis a ajuns la concluzia PSD, că este nevoie de alegeri anticipate”, a declarat preşedintele PSD miercuri.

Afirmaţiile lui Marcel Ciolacu vin în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a vorbit prima dată de la începerea acestei crize de posibilitatea alegerilor anticipate, în condiţiile în care partidele nu ajung la un consens privind susţinerea unui nou premier.

„Nu exclud niciun pas constituţional, dar orice am face trebuie să ducă o soluţie”, a declarat şeful statului, fiind întrebat dacă exclude sau nu ajungerea la dizolvarea Parlamentului şi declanşarea anticipatelor. 

De altfel, Ciolacu a transmis că PSD nu ia în calcul posibilitatea de a intra la guvernare dacă PNL şi USR nu mai pot să negocieze. „Nu avem majoritate. Nu ne leagă niciun principiu cu USR. Cu Partidul Naţional Liberal este exclus, atât din partea noastră cât şi din partea PNL. Nu există ca PSD să susţină în acest moment un guvern minoritar al PNL, în nicio formă”, a spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a transmis că formaţiunea sa doreşte alegeri anticipate, însă până atunci va susţine un guvern de specialişti. „Vrem alegeri anticipate şi până atunci un Guvern de specialişti, cu cele 10 puncte. Domnul Iohannis e cel mai în măsură... criza e la domnul Iohannis. Nu să ne dea delaraţii să revenim noi cu picioarele pe pămâmânt, el trebuie să-şi intre în atribuţiile constituţionale. PSD a promis, a dat jos guvernul”, a afirmat social-democratul, care a mai spus că PSD nu a hotarât momentan dacă va fi prezent la consultările de la Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri, în cadrul Summitul UE-Balcanii de Vest, că nu a convocat consultări cu partidele politice în vederea rezolvării situaţiei din Guvern mai repede pentru a le oferi timp „să coboare cu picioarele pe pământ”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite