Ciolacu, despre criza energetică: „Preţul de la 1 aprilie va trebui reglementat, pe o perioadă de şase luni”. Ce spune despre facturile emise greşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Arhivă
Marcel Ciolacu FOTO Arhivă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că preţul la energie ar trebui reglementat de la 1 aprilie, pentru o perioadă de şase luni. Şeful social-democraţilor mai spune că trebuie văzut cine este de vină în cazul numărului mare de facturi greşite. În acelaşi timp şi AUR a transmis că cere revenirea la piaţa reglementată, afirmând că decidenţii din Ministerul Energiei şi ANRE sunt cei care au produs criza.

„Este evident că suntem într-o criză energetică majoră, în afară că loveşte consumatorii casnici, loveşte întreaga industrie românească. Nu este doar România în această situaţie, este întreaga Europă, şi nu numai. Am văzut şi măsuri care s-au luat şi în Marea Britanie, şi în Franţa, deci este un moment în care statul trebuie să intervină”, a spus liderul PSD. 

Marcel Ciolacu spune că preţul ar trebui reglementat de la 1 aprilie.„Pe o perioadă de şase luni legea ne lasă să facem acest lucru”, a spus Ciolacu. 

„Să vedem pe urmă de la 1 aprilie ce va fi. Rămân la părerea personală că preţul de la 1 aprilie va trebui reglementat. Pe o perioadă de şase luni, legea ne lasă să facem aces lucru”, a spus preşedintele PSD, arătând că trebuie depăşite aceste două luni şi apoi celelalte şase. 

Potrivit şefului social-democraţilor, în cazul numărului mare de facturi emise greşit trebuie văzut cine este de vină. 

Întrebat dacă se aşteaptă o schimbare la conducerea ANRE, Ciolacu a răspuns că nu a fost solicitat acest lucru. 

Afirmaţiile social-democratului vin în contextul în care, şeful liberalilor, Florin Cîţu, a declarat la Digi 24 că în cazul în care facturile au fost greşite intenţionat, atunci compania care a trimis aceste facturi şi ANRE trebuie fie trase la răspundere.

Totodată şi AUR a transmis că cere revenirea la piaţă reglementată. „Facturile mărite la energie care ajung la populaţie şi la firme sunt rezultatul deciziilor iresponsabile luate de conducerea ţării în ultimii ani, în special de decidenţii din Ministerul Energiei şi Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie (ANRE). Cei care astăzi joacă teatrul ieftin al „identificării de soluţii la criza energiei” sunt de fapt cei care au produs criza prin deciziile luate în ultimii 3-4 ani

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite