Ciolacu: Încurajez oamenii să iasă în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciolacu Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin
Ciolacu Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că este posibil ca formaţiunea pe care o conduce să organizeze proteste în toate judeţele, precizând că încurajează românii să iasă în stradă pentru a pune presiune publică, iar preşedintele Klaus Iohannis să recunoască astfel greşeala pe care a făcut-o să îl numească premier pe Florin Cîţu. Liderul a precizat că va cere şi introducerea „Fără penali în funcţii publice” pe ordinea de zi a Senatului.

„Românii şi-au dat seama cu cine au de-a face şi vor ieşi în stradă şi atunci sub presiunea publică, domnul Iohannis va recunoaşte în sfârşit geşeala pe care a făcut-o numindu-l pe domnul Cîţu prim-ministru şi forţând în spiritul Constituţiei această Coaliţie de pierzători. (...)Încurajez oamenii să iasă în stradă. E posibil să facem în fiecare judeţ. Se va lua o decizie, dar categoric se va ajunge la acest demers dacă domnul Iohannis nu recunoaşte că a greşit şi să îşi retragă acest Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută luni la sediul PSD.

El a mai precizat că formaţiunea pe care o conduce va cere introducerea pe ordinea de zi a proiectului „Fără penali în funcţii publice”. 

>>Tot în această sesiune vom cere ca prioritate zero la Senatul României, camera decizională să fie introdus pe ordinea de zi proiectul de lege „Fără penali în funcţii publice”, astfel încât, după promulgarea legii, domnul prim-ministru penal condamnat sa organizeze referendumul prin care românii  să se exprime dacă doresc sau nu penali în funcţii publice. Eu sunt convins că românii peste 90% nu doresc penali în nicio funcţie publică<<, a mai precizat Marcel Ciolacu. 

Întrebat dacă acest demers de a organiza proteste va avea loc după depunerea moţiunii de cenzură sau înainte, Ciolacu nu a oferit un răspuns clar, precizând că acestă decizie urmează să fie luată în urma altor discuţii. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite