Ce spune Ponta despre graţierea lui Dan Voiculescu şi despre schimbarea şefului DNA

Victor Ponta, candidat la preşedinţia României, la Adevărul Live 

Premierul Victor Ponta a declarat, la Adevărul Live, că nu va graţia niciun deţinut condamnat pentru corupţie, în caz că va ajunge preşedinte. În contextul discuuţiilor pe tema Justiţiei, premierul a strecurat o glumă la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi: „Spre deosebire de doamna Kovesi, eu nu ştiu ce vorbesc oamenii în privat“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul Victor Ponta a fost întrebat dacă îl va graţia pe patronul Antenelor, Dan Voiculescu, dacă va ajunge la Cotroceni.

„Dreptul de graţiere individuală e un drept al preşedintelui, prevăzut de Constituţie, pe baza unei proceduri care implică avizul Ministerului Justiţiei. Nu voi uza de acest drept în niciun caz de infracţiuni cu violenţă şi în niciun caz de mare corupţie. Aş face o mare greşeală să vorbesc despre Ionescu, Popescu. Răspund cum cred că ar trebui să răspundă un preşedinte. Eu cred că în momentul în care ajungi preşedinte, trebuie să fii preşedinte.  Declaraţiile de campanie mi se par strict populiste“, a răspuns Ponta, fără să-i pomenească numele lui Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de puşcărie.

Cât despre schimbarea Codruţei Kovesi din fruntea DNA, Ponta a spus:„Nu e normal să mă exprim despre cine trebuie schimbat. Toţi cei care au mandate legale trebuie să le ducă la final. Cred că implicarea preşedintelui şi a ministrului Justiţiei în numirea procurorilor e o opţiune mediabilă. Eu am susţinut că trebuie lăsat la îndemâna CSM“. Apoi, a încercat o glumă: „Spre deosebire de doamna Kovesi, eu nu ştiu ce vorbesc oamenii în privat“.

Candidatul PSD la Preşedinţie a mai fost întrebat dacă susţine ideea ca politicienii să beneficieze de imunitate doar în cazul declaraţiilor politice. „Nu. România trebuie să aibă un sistem european. Cred că o singură ţară UE are imunitate doar pentru declaraţii. La un moment dat, o putere politică poate aresta Opoziţia ca să treacă un vot. România are un sistem de imunitate parlamentară redus“, a opinat Ponta.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: