Ce partid politic va susţine Mircea Diaconu: carnetul de partid este mai important decât pe vremea lui Ceauşescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Mircea Diaconu, cunoscutul actor român, şi-a anunţat astăzi susţinerea politică pentru unul dintre partidele ce va participa la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie, asta deşi nu se va regăsi pe lista de candidaţi. Este vorba despre Alianţa pentru Unirea Românilor.

În cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi cunoscutul actor Mircea Diaconu şi-a anunţat susţinerea pentru unul din partidele ce va candida la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie. Surpriza vine din faptul că nu va susţine nici unul din partidele parlamentare actuale ci un partid nou înfiinţat: Alianţa pentru Unirea Românilor:

"Nu candidez acum la nimic, dar susţin cât pot de tare un grup de tineri pe care i-am remarcat cu câţiva ani în urmă făcând nişte marşuri absolut romantice între Chişinău şi Bucureşti. (...) Acum am ajuns într-un punct care se numeşte marele proiect al românilor. Cel mai mare proiect al românilor a fost proiectul Unirii. Au trecut sute de ani pentru asta. Din păcate, senzaţia mea este, cu durere o spun, că din sută în sută de ani trebuie să ne reunim ca să punem din nou pe masă acest proiect mare. Cu suferinţă spun că marea clasă politică, oricare ar fi ea, şi nu zic stânga - dreapta, pentru că e o varză doctrinară de nedescris, ci marea clasa politică pune pe masa publică proiecte mici, nimicuri".

Mircea Diaconu se declară dezamăgit de actuala clasă politică şi consideră că s-a ajuns mai rău decât în perioada comunistă şi că ai nevoie de carnet de partid pentru a putea accede într-o funcţie publică:

"S-a ajuns că, nici pe vremea lui Ceauşescu, carnetul de partid nu era atât de important ca astăzi. Şi director la grădiniţă ca să fii trebuie să-ţi dea partidul "un ceva". Este ridicol, este jenant, penibil. (...) Mă doare adânc că România, ţara noastră, nu mai are niciun control asupra resurselor, ceea ce este nepermis. Deci, un alt treilea proiect este controlul asupra resurselor", a adăugat Diaconu.

Alianţa pentru Unirea Românilor este un partid politic ce a luat naştere la 1 decembrie 2019 şi care este condus de tânărul unionist George Simion şi conservatorul Claudiu Târziu.

Mircea Diaconu a declarat că nu va candida la aceste alegeri parlamentare pentru a nu i se reproşa să pretinde noi funcţii publice, dar că va susţine prin poziţionările sale tinerii din AUR. Peste 80% din candidaţii propuşi de noul partid politic au vârsta de sub 40 de ani, fiind motivul principal pentru care actorul a decis să îi susţină.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite