Boc, ţapul ispăşitor al PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzat de mai mulţi colegi pentru intrarea în Opoziţie, liderul PDL s-a dedicat campaniei de la Cluj, cedându-i lui Blaga o parte dintre atribuţii.

Liderul PDL, Vasile Blaga, va prelua o parte dintre atribuţiile preşedintelui formaţiunii, Emil Boc, în perioada campaniei electorale, în condiţiile în care fostul premier a intrat în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca.
Vasile Blaga va conduce şedinţele conducerii democrat-liberalilor şi va susţine conferinţele cu teritoriul. 

Decizia conducerii partidului a venit pe fondul trecerii PDL în Opoziţie.
Emil Boc a fost considerat principalul vinovat pentru adoptarea moţiunii de cenzură de către Parlament, iar acest fapt i-a făcut pe unii dintre liderii partidului să dea glas nemulţumirilor acumulate de mai multă vreme.

La reuniunea conducerii PDL, doi şefi de organizaţii, Gheorghe Ştefan şi Mihai Stănişoară, i-au cerut lui Emil Boc să îşi dea demisia.

Ulterior, Gheorghe Ştefan a confirmat într-o declaraţie publică faptul că a cerut demisia lui Boc şi că a propus ca partidul să fie condus de Vasile Blaga.

„Normal este ca un preşedinte de partid, care are onoare, să îşi depună mandatul. Propunerea mea pentru conducerea interimară a partidului este domnul Vasile Blaga, pentru a conduce campania pentru alegerile locale. Dacă Emil Boc demisionează, a doua zi se poate convoca un colegiu director pentru a numi o conducere interimară", a declarat Gheorghe Ştefan.

Senatorul Radu Berceanu a cerut şi el conducerii partidului să demisioneze, solicitând organizarea unui congres extraordinar. 

„Există două variante: ori un congres extraordinar foarte rapid, în două săptămâni, ceea ce chiar şi rapid ar încurca puţin lucrurile pentru alegerile locale sau să stabilească de pe acum că pe data de 18 iunie, pe data de 28 iunie, nu ştiu, o dată la o săptămână, două, trei, după alegerile locale, va avea loc un congres de alegeri şi că întreaga echipă şi-a depus mandatul, dar că congresul va avea loc atunci, având în vedere că acum sunt alegerile locale", a spus Berceanu.

Mesajul lui Blaga

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a fost în situaţia de a clama tensiunile şi a muta decizia după alegerile locale.

„Într-un moment în care unii colegi fac o serie de afirmaţii privind oportunitatea sau chiar necesitatea unei Convenţii Extraordinare, îmi exprim ferm convingerea că nu este în niciun fel dezirabil un asemenea demers. Astăzi, trebuie să facem toate eforturile în PDL pentru unitate, pentru mobilizarea tuturor forţelor pentru a ne îndeplini obiectivele propuse în alegerile locale", a spus liderul democrat-liberal.

Şi Emil Boc a lăsat să se înţeleagă că decizia în privinţa conducerii PDL se va lua după alegerile locale. "Nu avem în plan niciun congres. Nu mi-au cerut, nu mă gândesc la demisie, când va fi gata ciclul electoral vom lua deciziile necesare", a explicat Emil Boc.

„După alegerile locale, cred că trebuie să avem un scurt bilanţ, în care vom analiza şi inventaria şi bune, şi rele şi, din acel moment, va trebui să ne creionăm o strategie pentru alegerile parlamentare din noiembrie", este de părere şi vicepreşedintele Traian Igaş.

"Eu cred că întreaga conducere a partidului ar trebui să declare congres extraordinar. "

Radu Berceanu senator PDL

"Normal este ca un preşedinte de partid care are onoare să îşi depună mandatul. Propunerea mea pentru conducerea interimară a partidului este domnul Vasile Blaga.  "

Gheorghe Ştefan primarul oraşului Piatra-Neamţ

"Nu avem în plan niciun congres. Nu mi-au cerut, nu mă gândesc la demisie, când va fi gata ciclul electoral vom lua deciziile necesare."

Emil Boc preşedintele PDL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite