Aurescu, întrebat dacă avioanele MiG-21 vor fi donate Ucrainei: „Nu cred că este bine să vorbim foarte mult public”. Kuleba: „Politica României este una inteligentă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Aurescu  FOTO Inquam Photos
Bogdan Aurescu  FOTO Inquam Photos

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a declarat, fiind întrebat dacă România va dona Ucrainei avioanele MiG-21, că ţara noastră este extrem de responsabilă în sprijinul acordat Ucrainei, punctând însă că „lucrurile sunt într-o evoluţie permanentă” şi nu crede că „este bine să vorbim foarte mult public despre aceste lucruri”. La rândul său, omologul ucrainean a afirmat că politica adoptată de ţara noastră este una inteligentă.

„Pot să vă asigură că România, ca ţară membră a UE şi NATO, este un stat extrem de responsabil şi asumat faţă de sprijinirea Ucrainei şi faţă de partenerii noştri şi de îndeplinirea obligaţiilor internaţionale. Uniunea Europeană sprijină aceste demersuri, NATO şi statele membre susţin aceste demersuri. NATO susţine această iniţiativă, dar lucrurile sunt într-o evoluţie permanentă şi nu cred că este bine să vorbim foarte mult public despre aceste lucruri”, a declarat Bogdan Aurescu, întrebat vineri într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu omologul său ucrainean Dmytro Kuleba, dacă a discutat cu premierul Ciucă despre nevoie Ucrainei cu privire la tehnica militară şi dacă România va oferi ajutor în acest sens, potrivit News. 

Ministrul de Externe ucrainean Dmytro Kuleba a precizat că a discutat acest subiect cu premierul Nicolae Ciucă şi cu omologul său, însă decizia este la latitudinea fiecărei ţări, în funcţie şi de interesul naţional. „Avem aceleaşi nevoi la fel ca alte state membre ale UE. Am ridicat această chestiune cu premierul şi domnul ministru şi apreciez abordarea lor constructivă. Totuşi, lăsăm la latitudinea ţării voastre să decidă ce vrea să facă. Este interesul naţional pe care trebuie să îl luaţi în considerare. Unele ţări nu vor să livreze anumite arme pentru că nu vor să aibă relaţii proaste cu Rusia. Cea ce nu acceptăm este ipocrizia. Din fericire, nu este cazul României. Ţara voastră a fost sinceră şi deschisă de la început”, a explicat Kuleba, potrivit sursei citate.

Kuleba a mai afirmat că „politica României este una inteligentă, punctând că Ucraina nu comentează legat de ceea ce primeşte şi de unde.  „Politica adoptată de România de la 24 februarie este una inteligentă. (...) Restul, puteţi interpreta dumneavoastră.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite