AUR, Congres Extraordinar pe 27 martie. Varianta de conducere vehiculată: Simion, preşedinte, Târziu, preşedinte de onoare, Lavric, preşedinte al Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion ar urma să preia singur şefia formaţiunii FOTO Facebook
George Simion ar urma să preia singur şefia formaţiunii FOTO Facebook

Alianţa pentru Unirea Românilor va avea un Congres pe 27 martie, decizia fiind luat în Biroul Naţional al formaţiunii. Partidul va avea un singur preşedinte, un preşedinte de onoare, va fi fără prim-vicepreşedinţi şi îşi va menţine preşedintele Senatului AUR.

Biroul Naţional al Alianţei pentru Unirea Românilor a hotărât convocarea unui Congres Extraordinar al formaţiunii pentru data de 27 martie, adică exact de ziua simbolică a unirii României cu Basarabia.

„Rămâne Congresul pe 27 martie. Este ziua unirii Basarabiei cu România, o zi importantă pentur mine şi pentru toată suflarea unionistă. Este oficial, pentru că este convocat statutar prin Biroul Naţional de conducere, întrunit majoritar seara trecută. Prin vot unanim s-a convocat acest Congres. O să avem o structură definită prin noul statut. Vom avea un singur preşedinte şi mai multe funcţii subsidiare. Secretarul general şi Secretariatul General vor fi alese prin vot al participanţilor”, a precizat George Simion pentru „Adevărul”. 

Detalii a dat şi Sorin Lavric, preşedinte al Senatului AUR în prezent. Lavric a subliniat că ar fi mai multe variante de lucru privind împărţirea funcţiilor de conducere, dar cea pe care o ştie sigur este aceea cu George Simion preşedinte, Claudiu Târziu, preşedinte de onoare, Marius Lulea, vicepreşedinte, iar Cristian David, secretar general.

„Sunt mai multe propuneri şi variante. Cea pe care o ştiu eu este George Simion, preşedinte, Claudiu Târziu, preşedinte de unoare. Marius Lulea va fi vicepreşedine, Cristian David, secretar general. Iar eu voi continua în funcţia de preşedinte al Senatului AUR. Dar este o propunere. Probabil se va alege din mai multe variante, pentru că până la urmă este un congres”, a precizat senatorul Sorin Lavric pentru „Adevărul”.

George Simion a anunţat de săptămâna trecută că are de gând să candideze la funcţia de preşedinte AUR. Pe de altă parte, Claudiu Târziu, contactat de „Adevărul”, a precizat că nu s-a hotărât încă dacă va candida „Forma Statutului o vom cunoaşte săptămâna următoare. Nu este stabilită încă o structură clară a viitoarei conduceri. Nu avem nici norma de reprezentare”, a mai declarat Târziu, în prezent copreşedinte al AUR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite