Alexandru Rafila pune tunurile pe Guvernul Orban: DSP-urile continuă să fie conduse de persoane care nu au treabă cu sănătatea publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Alexandru Rafila, cap de listă al PSD pentru Camera Deputaţilor în Bucureşti, critică Guvernul Orban pentru faptul că în continuare lasă la conducerea Direcţiilor de Sănătate Publică persoane care nu sunt pregătite pentru asemenea funcţii.

„Domnul prim-ministru vorbea de 50.000. Nu trebuie doar să creştem testele, ci trebuie să ne asigurăm că şi testele sunt de calitate. Trainingul specializat al persoanelor din laboratoare e esenţială. Aşa se întâmplă peste tot. Să se înfiinţeze centre regionale care să coordoneze situaţiile de testare.  Capacitatea de testare trebuie să crească substanţial Ar trebui să testăm 80.000 - 100.000 de teste zilnic. Sunt probleme cu unele laboratoare. Unele nu lucrează în weekend”, a declarat Alexandru Rafila.

Candidatul PSD pentru Camera Deputaţilor, care deţine şi funcţia de reprezentant al României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a subliniat că Guvernul încă nu a luat măsuri privind specializarea DSP-urilor, deşi a trecut mai bine de jumătate de an de la declararea pandemiei la nivel naţional. 

„DSP continuă să fie conduse de persoane care nu au treabă cu sănătatea publică. E hipetrofiată Inspecţia Sanitară faţă de cei care fac teste”, a punctat Alexandru Rafila. 

Joi s-a înregistrat un nou record în ceea ce priveşte numărul de persoane infectat, acestea jungând la aproximativ 10.000 de cazuri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite