Adrian Zuckerman, noul ambasador SUA în România: N-am crezut în viaţa mea că o să văd dispariţia comunismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Zuckerman aprinde Hanuka FOTO Iulian Bîrzoi
Adrian Zuckerman aprinde Hanuka FOTO Iulian Bîrzoi

Noul ambasador al SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a participat joi seară la ceremonia pentru aprinderea luminilor de Hanuca şi de Crăciun, care a avut loc la Parlament. Acolo, acesta a precizat într-un discurs în limba română că s-a născut în Bucureşti, de unde a plecat în 1965, în timpul perioadei comuniste. „N-am crezut în viaţa mea că comuniştii or să dispară şi că România va ajunge o democraţie, cum este acum”, a afirmat amasadorul.

Zuckerman a afirmat, într-un discurs in limba română, că este onorat să fie nominalizat de Donald Trump drept ambasadorul SUA în România.

„Sunt foarte onorat că preşedintele Trump m-a nominalizat să fiu ambasador în România. E un vis care nu am crezut niciodată că o să se întâmple. Eu m-am născut în Bucureşti şi am plecat în 1965, când România era comunistă. N-am crezut în viaţa mea că comuniştii or să dispară şi că România va ajunge o democraţie, cum este acum”, a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman.

Premierul Ludovic Orban, cel care trebuia să aprindă bradul de Crăciun, nu a mai venit. În locul său, ambasadorul României la UNESCO Adrian Cioroianu, ambasadorul României în Germania Emil Hurezeanu şi deputatul Remus Borza au aprins bradul împreună.

FOTO Iulian Bîrzoi

Imagine indisponibilă

La evenimentul organizat pentru a 18-a oară au mai participat ministrul Transporturilor Lucian Bode, ministrul Mediului Costel Alexe, ministrul Sănătăţii Victor Costache, ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu sau fostul lider PSD Adrian Năstase.

Cine este noul ambasador SUA în România

Reprezentantul diplomaţiei americane în România a copilărit la Iaşi, de unde a emigrat împreună cu familia, în anii '60, pe când avea 9 ani. Vorbeşte încă fluent limba română.

Zuckerman a acorat un interviu agenţiei de ştiri Agerpres în care a vorbit pe larg despre priorităţile sale în mandatul de ambasador, precum şi despre legăturile cu România.

„Pentru mine, este un miracol că România şi poporul român au fost în stare să scape de regimul comunist acum 30 de ani. Nu am crezut că voi vedea asta în timpul vieţii mele. Evoluţia din ultimii 30 de ani este extraordinară, absolut extraordinară. Cred că ţara şi oamenii au realizat foarte multe lucruri. Mulţi nu înţeleg cât de devastator a fost comunismul în această ţară. Nu înţeleg dezastrul care a fost făcut în instituţiile publice, în lumea afacerilor, în instituţiile guvernamentale, iar când regimul comunist a căzut şi a fost creată o democraţie, nu s-a început de la zero. Poporul român a început de sub nivelul zero, din cauza dezastrului produs de regimul comunist. Aşa că, să ajungă la realizările din prezent, din punctul meu de vedere, este un lucru minunat. Asta nu înseamnă că nu mai sunt multe de realizat“, a spus Adrian Zuckerman în interviul pentru Agerpres.

FOTO Iulian Bîrzoi

Adrian Zuckerman
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite