Şefa USR Bucureşti a demisionat, după ce Nicuşor Dan a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei

Şefa USR Bucureşti a demisionat, după ce Nicuşor Dan a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei

Roxana Wring - FOTO Eduard Enea

Preşedintele USR Bucureşti Roxana Wring a demisionat marţi din funcţie. Cu câteva zile în urmă, fostul lider al partidului, Nicuşor Dan, anunţa că s-a înscris în cursa internă a formaţiunii pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Urmează alegeri (la şefia organizaţiei – n.red.) în perioada imediat următoare, având în vedere adoptarea noului statut, şi nu intenţionam să mai candidez. În plus, timpul nu îmi mai permite sa fiu implicată 100%. Doresc să dedic mai mult timp proiectelor pentru Bucureşti, cum este, de exemplu, Legea Capitalei”, a declarat Roxana Wring pentru Digi24.ro.
 
În locul lui Wring, la şefia organizaţiei va rămâne vicepreşedintele USR Bucureşti, Florin Cobazar, care, potrivit surselor citate, este considerat un apropiat al lui Nicuşor Dan.
 
Nicuşor Dan a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că în ultimele luni a purtat mai multe discuţii cu membri din USR din fiecare sector şi că l-au încurajat să se înscrie în cursa internă pentru desemnarea candidatului la alegerile pentru primărie. Acesta a amintit totodată că şi Dan Barna şi-a exprimat susţinerea publică pentru candidatura sa, indiferent că va fi membru USR sau nu.
 
Dacă va fi desemnat candidatul USR, Nicuşor Dan se va lupta apoi cu Vlad Voiculescu (candidatul PLUS) pentru a fi ales candididatul comun USR-PLUS. Conform parteneriatului politic între cele două partide, USR şi PLUS urmează să aibă candidaţi comuni la toate alegerile care urmează: prezidenţiale, locale şi parlamentare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările