Şedinţă a Coaliţiei. Pe agendă, posibile modificări la Codul fiscal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liderii coaliţiei de guvernare se reunesc în şedinţă, luni seară, urmând să analizeze posibile modificări la Codul fiscal, după ce PSD a readus în discuţie modificarea sistemului de taxare. Este aşteptată venirea ministrului Finanţelor cu o analiza privind modificările care s-ar aplica de anul viitor, precum şi alte măsuri care vor fi luate de Executiv, în partea a doua a anului, pentru a combate efectele creşterii inflaţiei.

Liderii Coaliţiei de guvernare se reunesc în şedinţă, luni, de la ora 18.00, la Palatul Victoria, după ce PSD a adus din nou în discuţie modificarea sistemului de taxare şi introducerea impozitării progresive.

 Marcel Ciolacu transmis că ia în calcul o „redimensionare şi o reaşezare a impozitelor”, măsură care face parte dintr-un nou pachet economic pe care guvernanţii ar trebui să îl prezinte la începutul lunii iunie, Ciolacu a dat exemplu ţări precum Olanda, Germania, SUA, Italia, care au implementat impozitarea progresivă, precizând că „nu sunt toţi tâmpiţi pentru că au un sistem progresiv de impozitare, modern, adaptat cu deductibilităţi”, precizând că ministrul de Finanţe este aşteptat cu propunerile şi analizele, venite de la auditori financiari internaţionali. 

De partea cealaltă a coaliţiei, liberalii se opun impozitării progresive. Florin Cîţu a declarat că, în calitate de membru al PNL, nu susţine introducerea unor taxe noi şi redimensionarea sistemului de taxare. Şi Alina Gorghiu, vicepreşedinta PNL, a transmis că nu vede posibilă schimbarea cotei unice în viitorul apropiat şi a subliniat că liberalii nu au ridicat problema impozitării progresive.

De asemenea, liderul PSD i-a răspuns lui Nicolae Ciucă, după ce premierul a transmis că PNL susţine în continuare cota unică, nu impozitarea progresivă. Marcel Ciolacu a precizat că „probabil premierul s-a referit la acest an”, precizând că în 2022 nu va fi nicio modificare şi a subliniat că este nevoie de proiecte pe termen lung.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite