Volvo recheamă în service peste 200.000 de autovehicule pentru crăpături la conducta de combustibil. Care sunt modelele vizate

Volvo recheamă în service peste 200.000 de autovehicule pentru crăpături la conducta de combustibil. Care sunt modelele vizate

Constructorul auto suedez Volvo Cars, controlat de grupul chinez Geely, a anunţat marţi că a decis să recheme la service peste 200.000 de autovehicule diesel vândute în întreaga lume, după ce a descoperit crăpături la o conductă de combustibil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Purtătorul de cuvânt de la Volvo, Annika Bjerstaf, a declarat că din cauza acestor crăpături este posibil ca, în timp, combustibilul să ajungă în compartimentul motorului dar a subliniat că până acum nu au fost semnalate pagube sau accidente din cauza acestei defecţiuni.
 
Annika Bjerstaf a informat că rechemarea afectează modelele Volvo V40, S60 şi V60 precum şi versiunile lor Cross Country. De asemenea, sunt implicate modelele V70, XC70, S80, XC60 şi XC90 construite în 2015 şi 2016, arată agerpres.ro. Volvo este ultimul constructor auto care iniţiază o acţiune de rechemare la service după ce General Motors a retras de pe piaţă un milion de camioane şi SUV-uri în SUA din cauza unor probleme la sistemul de direcţie asistată iar Ford a anunţat că va rechema la service aproximativ două milioane de autovehicule din cauza riscului de incendiu prezentat de unele componente ale centurii de siguranţă.

Dacia a descoperit, recent, o problemă a airbag-urilor care funcţionează necorespunzător şi lansează o amplă acţiune de rechemare pentru modelele Logan ll, Dokker şi Lodgy.

Defecţiunea pe care Dacia o va remedia se referă la airbag-ul şoferului. Sunt afectate 13.303 de maşini, iar reparaţia va dura aproape o oră. “În situaţii excepţionale în care este necesară declanşarea airbag-ului, există riscul ca acesta să funcţioneze în mod necorespunzător”, se arata în documentul oficial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările