VIDEO Hackeri de Vâlcea „deconectaţi“ de FBI

VIDEO Hackeri de Vâlcea „deconectaţi“ de FBI

Poliţiştii au percheziţionat, ieri, zeci de locuinţe din Râmnicu Vâlcea

Procurorii români împreună cu agenţi FBI şi Secret Service au reţinut, ieri, 70 de persoane bănuite că se ocupă cu fraude informatice. Escrocii obţineau date personale ale unor cetăţeni străini şi organizau licitaţii fictive în numele lor, pe siteuri de cumpărături online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atmosferă de război, ieri-dimineaţă, în cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea după ce trupe ale Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Piteşti şi Vâlcea şi ale Jandarmeriei au percheziţionat 41 de apartamente în care aveau informaţii că-şi desfăşoară activitatea capii unor reţele de fraude electronice. În cadrul operaţiunii „Valea Regilor", oamenii legii au făcut descinderi în alte 13 judeţe şi în Capitală.

Află cine sunt cei 34 de tineri propuşi pentru arestare pentru escrocherii informatice

Peste 100 de hackeri români, arestaţi în SUA

Comerţul pe internet: Cum să te fereşti de fraudele online

DIICOT, acţiune fără precedent cu FBI şi Serviciile Secrete americane

VIDEO Gruparea de hackeri vâlceni acţionează în Praga si SUA

Suceava: Percheziţii - procurorii DIICOT anchetează licitaţiile frauduloase de pe internet

Hacker constănţean implicat în ilegalităţi în valoare de 10 milioane de euro

VIDEO Hackeri pe e-Bay reţinuţi de DIICOT

Filaţi de patru ani

Activitatea hackerilor vâlceni a fost supravegheată de poliţişti din anul 2006, când s-au pus bazele a trei reţele care vizau escrocheriile electronice. Aceştia foloseau, potrivit anchetatorilor, site-ul e-bay, una dintre cele mai renumite platforme de cumpărături online, pentru a-şi plasa licitaţiile fictive.

„Metodele sunt arhicunoscute. După ce se obţineau date personale ale unor cetăţeni din ţări occidentale, se organizau licitaţii fictive în numele lor pe internet", a precizat procurorul Nicolae Blaga, şeful DIICOT Piteşti.

Metodele de fraudare prin intermediul calculatoarelor erau dintre cele mai diverse. De cele mai multe ori banii obţinuţi din escrocherii erau ridicaţi din ţări din Europa de Vest sau din Statele Unite, pentru a nu se putea face legătura cu reţeaua din România. Pentru a da de firul înşelăciunilor, percheziţii şi descinderi s-au făcut şi în Cehia şi SUA, iar poliţiştii români au primit ajutor din partea FBI şi Secret Service, instituţii americane în sarcina cărora cade oprirea valului de infracţiuni informatice.

„Până acum s-au înregistrat 800 de persoane înşelate prin intermediul internetului, din Europa, SUA sau Noua Zeelandă. Valoarea prejudiciului creat este de aproximativ 800.000 de euro", a mai spus procurorul Blaga.

VIDEO Percheziţii DIICOT în colaborare cu FBI şi Secret Service pentru fraude informatice

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările