Victor Ciorbea, ironii la adresa şefei Curţii Supreme: Am avut o întâlnire foarte privată şi extrem de pe întuneric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ciorbea - Avocatul Poporului Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Victor Ciorbea - Avocatul Poporului Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat sâmbătă că a avut o întâlnire cu şefa Curţii Supreme „foarte privată şi extrem de pe întuneric”, făcând referinţă cu ironie la declaraţiile judecătoarei cu privire la o întâlnire a acesteia cu Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale. Cristina Tarcea, şefa ÎCCJ, a declarat anterior că a discutat cu Avocatul Poporului pe tema completelor de 3 judecători.

Avocatul Poporului a declarat că s-a întâlnit cu şefa Curţii Supreme, marţi, la Parlament, în comisiile ce vizau bugetul pe 2019.

„A fost şi foarte privată şi extrem de pe întuneric, între ghilimele. Marţi am fost chemat şi toţi care ţinem de, cu bugetele se dezbat de comisiile de specialitate şi am fost chemat toţi din domeniul să zic al justiţiei, într-un sens extrem de larg, la comisiile juridice din Parlament, plus comisiile constituţionale. Deci întâlnirea cu doamna Tarcea a avut loc de faţă cu 40-60 parlamentari şi de la putere şi opoziţiei, plus reprezentanţi ai mass-mediei şi ai altor instituţii. Altfe ne-am salutat, pentru că o ştiam pe doamna Tarcea de când mi-a fost studentă. Mi s-a părut firesc să ne salutăm şi să schimbăm câteva cuvinte. În rest, dacă dumneai consideră că am discutat într-un loc atât de privat sau crede cineva că în acest context se puteau discuta chestiuni secrete, sau care trebuie ascunse de opinia publică, poate să spună dumneai”, a afirmat Victor Ciorbea, sâmbătă, la postul Antena 3.

Victor Ciorbea a refuzat să precizeze dacă a fost au vorbit despre speţa completelor de 3 judecători: „Nu. Lăsaţi-o pe dumneai dacă are ceva de precizat în acest sens, doamna e cea mai în măsură să spună”.

Întrebat cu privire la declaraţiile şefei Curţii Supreme cu privire la întâlnirea avută cu preşedintele CCR, în sensul în care ar putea fi interpretate ca pe o avertizare, Victor Ciorbea a răspuns: „Am trecut în viaţă prin multe avertizări şi meteo şi de altă natură.Vreau să vă zic dacă e vorba de altădată că aş putea vorbi despre coincidenţe care vizează momentele actuale şi care se referă la aspecte din cele mai diverse zone. Da, vin întâmplător. Simple coincidenţe după părerea mea şi de la sistemul bancar, de la organe de anchetă şi de la instanţe judecătoreşti, dar altădată cfred dacă e cazul, pentru că eu cred că sunt simple coincidenţe pentru moment”, a conchis Ciorbea.

Precizările Avocatului Poporului vin după ce şefa instanţei supreme a spus că a discutat cu Victor Ciorbea despre completele de 3 jduecători: „Discuţia cu domnul Ciorbea a vizat completele de 3 judecători”.

Cristina Tarcea, şefa Curţii Supreme, a precizat săptămâna trecută că a avut o discuţie „pe întuneric” cu preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, despre decizia Curţii Constituţionale (CCR) privind completele de cinci judecători şi că a fost pusă să-şi lase telefonul în anticameră. 

„Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completele de 5 judecători la foarte scurt timp după ce s-a pronunţat decizia prin care s-a constat conflictul juridic de constituţionalitate. Singurul lucru pe care pot să vi-l spun acum este că a fost o discuţie în care am fost pusă să-mi ţin telefonul în anticameră, iar discuţia s-a purtat pe întuneric. Atât de întuneric încât la final am luat haina domnului Dorneanu pe mine”, a declarat aceasta. 

„Nu a venit momentul declaraţiilor, dar vă promit că o să vină un moment când o să vină lucruri interesante. Trebuie să ne uităm foarte atent la toate instituţiile care comit abuzuri. O să vedeţi de ce apreciez că a fost un abuz. Vă mai aduceţi aminte de declaraţiile politice din luna august şi septembrie când la ICCJ se refuza a se aplica legea? Vă mai aduceţi aminte de interesul direct al preşedintelui Camerei Deputaţilor în organizarea completelor de 5 judecători? De aceea am spus că am multe declaraţii interesante de făcut (...) dar toate la timpul lor”, a mai spus şefa ICCJ.

Şefa Curţii Supreme a fost prezentă la CSM, unde Secţia pentru judecători în materie disciplinară urma să discute acţiunea exercitată de Inspecţia Judiciară (IJ) pentru refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite