Tragedia din Colectiv. Mesajul lui Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, la o lună de la incendiu

Tragedia din Colectiv. Mesajul lui Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, la o lună de la incendiu

Timp de o săptămână, Cristian Popescu Piedone a fost în arest preventiv

La o lună de la tragedia din clubul Colectiv, Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, a transmis un mesaj pe Facebook în care precizează că se retrage din viaţa politică şi că încearcă să înţeleagă ce i se întâmplă. De asemenea, el a menţionat că nu poate transmite condoleanţe celor care au pierdut oameni dragi în urma incendiului, precizând că i se pare că acest lucru „e prea, mult prea puţin”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„E foarte greu să încep acest mesaj…E foarte greu să îmi găsesc cuvintele să exprim ce simt, ce trăiesc, ce doare cel mai tare, ce regret cel mai mult! Să spun „condoleanţe” pentru cei care mor pe dinăuntru pentru că le-au murit oameni dragi în Colectiv mi se pare că e prea, mult prea puţin. Să vă descriu ce se simte cu cătuşele la mâini (mâinile acelea care semnau „ca primarul”, ca să mă folosesc de ironia unora) e imposibil! Să caut cuvinte care să mă scuze, să mă explice, să mă scoată nevinovat, mi se pare ca nu e rolul meu! Sunt alţii mai îndreptăţiţi să stabilească adevărul, pe bază legii şi a dovezilor.

Eu nu pot decât să încerc să înţeleg ce mi se întâmplă şi mai ales de ce! Ştiu că bunul Dumnezeu nu ne dă pedepse, ci lecţii din care să învăţăm. Totul se întâmplă 

Aici se încheie cariera mea politică. Mă retrag! Dar mă rog însă să vină în fotoliul de primar cineva care să continue ce nu am apucat eu să termin. Am să fiu însă deschis să dau un sfat oricui mi-l va cere. Pentru că am totuşi 23 de ani în spate în administraţia publică şi cred că pot să ajut punând la dispoziţie ce am învăţat în aceşti ani. 

Orice sfat va fi dat însă de pe o banca din Parcul Lumea Copiilor, unde am să îl plimb pe David, nepotul meu drag. El e cel care îmi aminteşte, chiar şi în momentele astea cumplite pentru mine, că există minuni pe pământ.cu un scop, iar eu am să fac tot ce pot eu, ca om, să aflu ce am de învăţat din asta. Am să fac asta alături de familia mea şi de oamenii care mi-au rămas aproape în toate aceste momente. Îi mulţumesc bunului Dumnezeu că i-a trimis în viaţa mea şi le sunt lor recunoscător cu tot sufletul.

Eu nu am să mai fiu nici primarul Piedone, nici politicianul Piedone. Am să fiu omul Cristian Popescu. Şi sper să mă ajute Dumnezeu să fiu cea mai bună versiune a acelui om.

Le mulţumesc din suflet celor care m-au votat la alegeri, celor care au avut încredere în mine, colegilor care au muncit alături de mine şi tuturor celor care, într-un fel sau altul, m-au ajutat să îmi pun în aplicare proiectele.

Vă mulţumesc şi vouă că aţi avut răbdare să citiţi acest mesaj şi vă doresc multă, multă linişte!”, a scris Cristian Popescu Piedone pe pagina sa de Facebook.

Piedone, o săptămână în arest preventiv

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, cel care a emis autorizaţia de funcţionare a localului, este suspectat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de abuz în serviciu şi fals intelectual

Astfel, acesta a stat aproape o săptămână în arest preventiv, respectiv în perioada 6 - 11 noiembrie, însă instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis că aceasta poate fi eliberat pentru că primăria nu are prerogative privind apărarea împotriva incendiului, acestea fiind de competenţa Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Curtea a mai reţinut că, din punct de vedere al măsurii de respectare a securităţii la incendiu, potrivit Legii nr. 307/2006 agentul economic este obligat să solicite şi să obţină autorizaţiile de securitate la incendiu prevăzute în H.G. nr. 1736/2006. Ordinul nr. 3/2011 pentru aprobarea normelor metodologice de avizare şi autorizare privind securitatea la incendiu şi protecţia civilă este un act normativ emis de ministrul Administraţiei şi Internelor, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă este instituţia care are obligaţia de a lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a dispoziţiilor actului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările