SURSE Cauzele prăbuşirii avionului şi elicopterului, cel mai probabil probleme tehnice. O agresiune, exclusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elicopterul prăbuşit în flăcări FOTO Captură Digi24
Elicopterul prăbuşit în flăcări FOTO Captură Digi24

Cauzele prăbuşirii în apropiere de Constanţa a avionului MIG 21 şi elicopterului Puma plecat în căutare sunt cel mai probabil probleme tehnice, au precizat surse guvernamentale pentru „Adevărul”. În acest moment este exclusă ipoteză unei agresiuni din partea vreunei forţe ostile.

Prima variantă de pe care o iau în calcul autorităţile în cazul elicopterului prăbuşit în apropiere de Constanţa sunt cele tehnice, mai precis încărcarea palelor cu gheaţă. Explicaţia este că acestea se pot încărca repede şi efectiv se opresc, potrivit unor surse guvernamentale. 

În acest moment este exclusă varianta unei agresiuni din partea unei forţe ostile, potrivit surselor citate. Condiţiile meteorologice au reprezentat o problemă, dat fiind faptul că în câteva minute situaţia se poate schimba. De altfel, fiind aproape de mare vântul a bătut foarte puternic. 

Înainte de decolare, fiecare aparat este verificat tehnic şi absolut niciun elicopter sau avion nu are permisiunea plecării dacă nu există un acord din partea comandantului bazei..

La rândul său, MIG-ul era în misiune de supraveghere, nu de poliţie aeriană, potrivit informaţiilor „Adevărul”, iar zborul era în formaţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite