Soprană din Ardeal vedetă la Balul Operei din Viena

Soprană din Ardeal vedetă la Balul Operei din Viena

Soprana Anita Hartig

Soprana Anita Hartig (26 de ani), din Bistriţa, a fost invitată aseară să cânte la unul dintre cele mai importante evenimente mondene din Europa Centrală, Balul Operei din Viena.

Ştiri pe aceeaşi temă

La spectacolul din capitala Austriei, care are o tradiţie de peste 70 de ani, au fost aşteptaţi 5.000 de spectatori, oameni de afaceri, politicieni şi alte celebrităţi.

Anita a avut repartizat rolul Musette din opera „Boema" a lui Puccini. Ea a fost aşteptată pe scenă alături de alţi 12 solişti. „E un pas înainte. E ceva ce mi-am dorit şi îmi face plăcere. Puţini oameni au ocazia să facă în viaţă ce le place. Sunt norocoasă", a declarat ieri, înainte de spectacol, tânăra soprană. Spectacolul este urmat de un bal desprins din basme. „Balul este de o opulenţă de nedescris. Vor fi nişte toalete inimaginabile", a declarat Thomas Hartig, tatăl sopranei.

Cel mai scump loc, 17.000 de euro

Vedeta americană Lindsay Lohan a fost una dintre celebrităţile invitate la această ediţie a balului. Cel mai scump bilet la Balul Operei din Viena costă 17.000 de euro, iar cel mai ieftin 160 de euro. La această sumă se adaugă o taxă de intrare de 230 de euro. Opera din Viena organizează baluri somptuoase din 1814.

Din 1935, balul a devenit un eveniment monden anual. Tradiţia a fost întreruptă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După reluarea evenimentului, în 1956, balul a mai fost anulat o singură dată, în 1991, la începerea Războiului din Golf. Anul acesta, faimosul bal se află la cea de-a 54-a ediţie.

Anita Hartig a moştenit talentul de la mama ei, a urmat Academia de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. În 2008 a obţinut un rol principal la Opera din Cluj-Napoca, în „Boema" de Giacomo Puccini, după care a fost cooptată de Opera Română. Tânăra artistă a primit în septembrie o bursă la Viena, după ce a fost audiată de Ian Holender, directorul Operei din capitala Austriei. Acum are un contract cu opera vieneză până în 2011.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările