Se reiau examenele pentru permisul de conducere. Cum se fac programările şi care va fi programul de examinare

Se reiau examenele pentru permisul de conducere. Cum se fac programările şi care va fi programul de examinare

Reluarea examinării propriu-zise la proba practică se va face începând cu data de 2 iulie

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV)  informează că se va relua treptat activitatea de examinare a celor care vor să intre în posesia unui carnet de conducere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, pentru candidaţil cărora le-au expirat  dosarele de şcolarizare în perioada 16 martie-17 mai şi pentru care există o programare în sistem pentru proba practică, stabilirea datei de examen se va efectua exclusiv prin intermediul şcolilor de conducători auto. 
Apoi, programarea candidaţilor cărora le-au expirat dosarul de şcolarizare ulterior datei de 18 mai se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, cu informarea candidaţilor. 

Reluarea examinării propriu-zise la proba practică se va face începând cu data de 2 iulie cu participarea candidaţilor cărora le-au expirat  dosarele de şcolarizare în perioada 16 martie-17 mai urmând ca la finalizarea acestei activităţi să fie demarată examinarea practică pentru ceilalţi cadidaţi  cărora le-au expirat dosarul de şcolarizare ulterior datei de 18 mai.

“Reluarea activităţii de examinare la proba teoretică se va face începând cu data de 15 mai, în funcţie de numărul de candidaţi examinaţi şi capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare. Decizia se va posta pe site-ul Instituţiei Prefectului. Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii de examinare la proba practică vor fi respectate, cu stricteţe, măsurile de protecţie în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus”, se arată DRPCIV într-un comunicat. Este vorba de utilizarea măştilor de protecţie - atât pentru candidaţi cât şi pentru examinatori, de scanarea temperaturii corporale şi de   respectarea distanţării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susţinerea probei practice a examenului.

Valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor se menţine pe toată perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile, de la data încetării acestei stări, potrivit actelor normative în vigoare, aminteşte DRPCIV.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: